"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bayramın gücü ile…

Bir bayramın daha arefesindeyiz. “Allah’ım bize Recep ve Şabanı mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır.” derken bir baktık ki bayramdayız. Bayram bizler için dostluğu pekiştirme kardeşliği birleştirme ve vefanın adıdır ama son zamanlarda bayramlarımız tatil fonksiyonunun dışına çıkamıyor.
***
Ekonomik bir buhrandan geçtiğimiz şu günlerde otel fiyatları beş-altı katına çıkmış, otobüs bileti bulmak küçük ihtimallere kalmış. Tabi bu durum şunu gösteriyor: toplumumuzda ki sosyal-ekonomik denge her geçen gün açılıyor zengini çok zengin fakiri çok muhtaç duruma getiriyor.
***
Bu olayı bir kenara bıraktığımızda iç siyasette yaşanan bunalımdan çıkmak için bayram çok önemli bir dönem gözüküyor. Toplum üzerinde etkisi çok fazla artan kutuplaşma siyasetinin, kin ve nefretin artık tavan isimleri ile bir refaha bir huzura kavuşmasını bekliyoruz. Bizler birer Müslüman olarak “Mümin, müminin kardeşidir.” hesabıyla iş yürütmeyi ve bu bayramın vesile kılacağı kardeşliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.
***
Tabi bu hedefe doğru yürürken büyüklerimizin söylemleri de çok önemli. Kin ve nefret söylemlerinden uzak; kardeşlik, birlik ve beraberlik söylemlerine yönelmek istiyoruz. Bunun için Türk siyasetinde kızgın demiri soğutmalıyız ve tekrardan toplumsal dengeyi sağlamak için çalışmalara başlamalıyız.
***
Yetimin hakkını yememeliyiz, zulüm gören kardeşlerimize kucak açmalıyız, toplum içinde tekrardan güveni sağlamalıyız ve en önemlisi adaleti tekrardan mülkün temeli yapmak için uğraşmalıyız. Bizler celladına aşık edilmiş toplumun üyeleriyiz bazı ince noktalara önem verip ve yeniden diriliş ruhuyla tekrar şahlanabiliriz…
***
HAYIRLI BAYRAMLAR