"Enter"a basıp içeriğe geçin

Corona – 2

Corona virüsü Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi,  dünya genelinde salgın hastalık olarak ilan edildi.

Çin’in Wuhan kemtinde 2019 aralık başlarında ortaya çıktıktan sonra dünya geneline oldukça hızlı bir şekilde yayılan bu virüs nedeniyle, alınan tüm önlemlere rağmen bugüne kadar on binin üzerinde insan yaşamını yitirdi. Tümüyle kontrol altına alınanana kadar daha ne kadar insanın yaşamını yitireceği meçhul.

Yine de yaklaşık dört ay içerisinde, hızla yayılan ve bilinen tedavisi olmayan bu virüs nedeniyle yaşanan ölüm, yaratılan korkuyla doğru orantılı değil!

Her yıl bir milyardan fazla insanın grip tarafından enfekte olduğunu ve bunlardan yaklaşık üç yüz bininin öldüğü dünyada bu virüs nedeniyle ölenler dikkate alındığında yaratılan korkunun çok fazla olduğunu düşünmekteyim.

COVİD-19 (Covid-19 COrona Vİrüs Disease ) olarak adlandırılan bu virüsle ilgili birçok spekülasyonvar. Uzmanlar tarafından virüsün havadan yayılmadığı söyleniyor. Buna rağmen ilk önlem maske takılması olarak ortaya çıktı! Asıl yayılma alanının el olduğu açıklanmasına rağmen bu konuda yeteri kadar tedbir alınmadı.

Önlem olarak kafeterya gibi küçük işletmeler bile kapatılırken AVM’ler tamamiyle ve kontrolsüz olarak açık olması düşündürücü! Kapalı ortamda üretim yapan işletmeler de hiç bir önlem alınmadan açık kalmaya ve üretim yapmaya devam ediyor!

Şehirler arası ve şehir için ulaşım araçlarının dezenfekte edilmeden çalıştığını hepimiz biliyoruz!

Kapatılan işletmeler, sahiplerinin ve çalışanlarının nasıl yaşayacağı, kira, vergi, elektrik gibi giderlerinin nasıl ödeneceği konusunda en ufak bir çalışma ve açıklama yok ki bu işletmelerde çalışanların sayıları milyonun üzerinde!

Bu işletmeler zorunlu olarak vergi ve harçlarını ödeyemeyeceği için ilk zorlanacak kuruluş belediyeler olacak ki müthiş derecede gelir kaybına uğrayacaklar.

Alınan önlem paketine koyulan Konut kredisinin peşinatının % 10’a indirilmesini ise anlamış değilim.

Düşünüyorum ve aklımda cevap arayan yüzlerce soruyla doluyor!

Kimi bilim insanının, “görünenden çok daha tehlikeli” olarak ilan ettiği bu virüs için, bazı bilim insanları da “anlatıldığı kadar tehlikeli değil” ifadesini kullanabiliyor! Konu ile ilgili bilimsel verilere sahip olmadığımızdan, hangisinin verdiği bilginin doğru olabileceğini bilmiyoruz ve doğal olarak olumsuza inanıyoruz.

Olayın vahametini arttırarak panik yaratmak olası bir durum.

Panik kimin işine yarar?” sorusunun cevabı ise kolay! Yönetenlerin.

Panik sayesinde, yönetenlerin işi çok kolaylaşıyor. “Virüs için alınacak tedbirler” adında topluma istediklerini yapabilir ve yaptırabilir konuma kolaylıkla ulaşmış oluyorlar!

Sokağa çıkma yasağı” gibi açık insan hakları ihlali, “salgın tehlikesine karşı alınan tedbir” olarak sunulduğundan, toplum tarafından destek bile görüyor! Hatta bu konuda iktidarlar teşvik bile görüyor!

Bu sorular aklıma takıldığında kendime soruyorum.

Gerçekten çok tehlikeli bir salgın mı var yoksa bu salgın kullanılarak, yeni bir dünya düzeni için bir prova mı yapılıyor?

Emperyalist sistem bir türlü içinden çıkamadığı ekonomik kriz için alacağı çok  riskli tedbirleri (ya da yeni bir dünya düzenini) hayata geçirirken ihtiyaç duyduğu perdelemeyi bu virüsle mi sağlıyor?

Bu virüs salgını, görmememiz gerekenler için bir perdeleme olarak mı getirildi?

Yoğunluk olarak Almanya’da, genel anlamda Avrupanın bir çok devletinde sokaklarda görülen Amerikan panzerleri ve zırhlı araçları hangi görevle oralarda bulunuyor?

Son dönemlerde Almanya’ya sevk edilen Amerikan askerlerinin görevi ne? (1)

Almanya başbakanı Merkel’in son 10 günlük fotoğraflarındaki üzerinde görünen elbise neden hep aynı? Başka elbisesi yok mu?

Gariplikler çok!

Komplo teorilerinden bahsetmiyorum. Emperyalizm müşterisini öldürmez! Virüsün yaşlıları öldürmek üzere yapıldığı ve yayıldığına inanmıyorum. Böyle bir işleme başta ilaç tekelleri karşı çıkar.

Virüsün yapay olma ihtimali var ancak yaratılan paniğe sebep olacak kadar tehlike arz ettiğine inanmıyorum. Sadece “çok tehlikeli” olarak gösterilip paniği çoğalttılar ve bu paniğe ihtiyaçları vardı.

Garip oluşumlar var. Emperyalist sistem kumar mı oynuyor? Bu soruya verebileceğim net bir cevabım yok.

Dünya emperyalist sistemin içinden çıkamadığı ekonomik krizi atlatmasının tek yolu var. Sistemi tamamiyle ve kontrollü olarak yıkıp yeniden başlatmak. Acaba son zamanlarda yapılanlarla buraya mı gidiliyor?

Öyle sanıyorum ki çok geçmeden bir çok yeni durumla karşılaşacağız.

Bunlardan en önemlisi ki söylentisi yurt dışında çokça yapılıyor, önümüzdeki günlerde tüm dünyada internet ulaşımında kesintinin yaşanma ihtimali.

Bir çok gelişmeye ve oluşumlara hazırlıklı olmalıyız demek için sanırım çok geç ki hiçbir hazırlığımız yok.

Sadece yaşayarak göreceğiz.

1.https://www.iyigunler.net/dis-haberler/on-binlerce-amerikan-askeri-almanya-ya-geldi-h337800.html