"Enter"a basıp içeriğe geçin

Açıklarsam Yakarım

Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran – 1 Kasım 2015 arası sürece ilişkin olarak “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” demiş!

Anılan tarihler arasında, çeşitli olaylarda 167 güvenlik görevlisi yaşamını yitirmişti.

Ayrıca Ankara barış mitinginde 102, Suruç’ta 33, Reyhanlı’da 51, Diyarbakır’da 4 insan yaşamlarını yitirmişti. (1)

Aynı Ahmet Davutoğlu, Başbakan iken, 102 insanın yaşamını kaybettiği Ankara barış mitingine yapılan bombalı saldırı sonrasında, “ anket yaptırdık, oylarımız artıyor” demişti! (2)

Yine aynı Davutoğlu, NTV de yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesi elimizde, ancak eylem yapılmadıkça tutuklayamıyoruz” demişti! (3)

Davutoğlu’nun ne kadar dürüst politikacı olduğu bu söyleminde gizli. Belli ki o dönemde patlayan bombalar ve çıkan olaylar sonucunda yaşamını yitiren yüzlerce insanın neden ve nasıl öldü(rüldü)ğünü çok iyi biliyor! O dönem Başbakan olduğu da göz önüne alındığında, bu olaylarda kendisinin de payı olması muhtemel.

Davutoğlu aslında çok fazla bilgiye sahip. “Defterleri açma” tehdidini yapan kişi hem o defterleri elinde bulunduruyor hem de içindeki bilgilere sahiptir.

Bunu sadece silah olarak, tehdit olarak, başkalarını, rakiplerini zora sokmak için kullanıyor ve bunları bunun dışında açıklamayacaksa, Davutoğlu yapılan her şeyin ortağı, ölen tüm insanların katilidir.

Bir zamanlar Bülent Arınç da Melih Gökçek için, “Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır.
Gökçek ile ilgili 100 konuyu 8 Haziran’dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim.”
Demiş ancak arkası gelmemişti.(4)

Davutoğlu’nun da sözlerinin arkasının gelmeyeceğini,  herhangi bir açıklama yapmayacağını, yapılanları açıklamayacağını, katillerin ismini söylemeyeceğini çok iyi biliyoruz!

Önemli olan, söylediklerinden yola çıkarak söylemediklerini bulmaktır!

7 Haziran – 1 Kasım tarihleri arasında yükselen “terör” olaylarında, güvenlik görevlisi olarak 167, sivil olarak 300 civarında insan yaşamını yitirmişti.

Davutoğlu’nun söylemi, bu olayların bilerek yapıldığı/yaptırıldığı kuşkusunu ortaya koyuyor ki Başbakan olduğu için de bu olayların içerisindedir. İçerisinde olduğu için de açıklama cesareti gösteremez!

Yaşanan olayların tek amacı oyları arttırmaktır!

Olaylar içerisinde ölenlerin hiçbir önemi yoktur!

İnsanın değeri yoktur!

Yapılan her işlem iktidar olmak, iktidarda kalmak içindir!

Davutoğlu bildiği her konuda açıklama yapmalı, “açıklarsam yanarsınız” gibi tehditler yerine, suçu varsa bile gerçekleri ortaya dökmelidir.

Sadece Davutoğlu değil, yaşananlarla ilgili kimin ne kadar bilgisi varsa ortaya dökmelidir ki dökülmeyeceğini çok iyi biliyorum.

Önemsenen insan olsaydı zaten yaşananlar yaşanmazdı. Önemsenen insan değil, iktidar olmak ve sürekli bu durumda kalmaktır.

Önemsenen insan olsaydı, her geçen gün yükselen insan cinayetleri olmazdı.

Önemsenen insan olsaydı her yıl iki bine yakın işçi, önlenebilir iş kazalarıyla katledilmezdi.

Önemsenen insan olsaydı, her yıl üç yüzden fazla kadın, eski eşleri, sevgililer veya aile bireyleri tarafından katledilmezdi.

Önemsenen insan olsaydı, her yıl binlerce çocuk taciz ve tecavüze uğramaz, mahkemede tacizcisini gördüğü için korkudan ölmezdi.

Önemsenen insan olsaydı, bir kadın, sebepsiz yere, “yaşamak istiyorum” diyerek ölmezdi!

Önemsenen insan olsaydı, bir çocuk, annesinin öldürüldüğünü görmez, “lütfen ölme” diye ağlayarak yakarmazdı!

Önemsenen insan olsaydı “Cumartesi anneleri” olmazdı.

Önemsenen insan olsaydı Emine Bulut yaşıyor olacaktı!

İnsan hiçbir zaman paradan, lüks yaşam isteğinden, villadan, yattan, kattan, uçaktan, altından, dövizden, araziden veya parasal karşılığı olan bir metadan daha değerli olmadı, olamadı!

Bütün bunların nedeni, ilk defa, bir toprak parçasının etrafını çit ile çevirip, “burası benimdir” diyen zihniyettir.

Özel mülkiyettir.

Erkek egemen düzendir.

Emperyalizmdir, sömürüdür.

Bütün bunların nedeni insanın insan olma mücadelesini yeteri kadar vermemesidir.

Kendisinin de doğanın bir parçası olduğunu düşünmeden doğayı katleden, katlederken aynı zamanda kendisini de katlettiğinin bile farkına varmayan insan, doğanın, insanın ve yaşamın katili, tüm bunların da sebebi, suçlusu, sanığıdır!

Çocuğa, kadına, insana, doğaya ve yaşama karşı olan, küçümseyen, onlara taciz ve tecavüz eden, zulmeden, katleden ve tüm bunları yaptıktan sonra insanım diyen insanımsı yaratıklar, hepiniz düşmanımsınız!

Sizler yok olmadıkça bana rahat yüzü yok!

1.https://www.haberler.com/7-haziran-dan-bugune-204-sehit-verildi-7991088-haberi/

2.https://www.dailymotion.com/video/x36dsom

3.https://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/davutoglunun-canli-bomba-aciklamasi-alay-konusu-oldu-958238/

4.http://www.aljazeera.com.tr/haber/arinctan-gokceke-ankarayi-parsel-parsel-satti