"Enter"a basıp içeriğe geçin

Devletin Tunç Eli

Sevgili okurlar, geçtiğimiz günlerde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu belediyede yapılan oylama sonucu alınan skandal bir karara imza atmıştı. Belediye Başkanlığı’nın ismi değişecek Tunceli yerine Dersim olacakmış…
Tarihler 1937 yılının mart aylarıydı.. Tunceli’de Seyit Rıza adında bir şarlatan Cumhuriyet Devrimleri’ne isyan etmiş, bozgunculuk ve düzenbazlık yapmaya başlamıştı. Devlet de “Dersim İsyanı” olarak anılan bu olaya karşı tepkisini göstermiş, tunç elini bu düzenbazların üzerine indirmişti. Daha sonra isyan bastırılmış bölgenin adı Tunceli olarak değişmişti. Sabiha Gökçen’in ruhu şad olsun…

   Efendim çıkmış şimdi şarlatanın biri belediyenin ismini değiştirmeğe uğraşıyor. Bugün Atatürk ve Devrimleri’nin sayesinde o makamlarda bulunanlar Atatürk’ten rahatsız olmalarından kaynaklanacak ki, belediyenin ismiyle uğraşıyor. Yahu siz kimsiniz, kendinizi ne sanıyorsunuz? Böyle bir mesele Türkiye’de nasıl gündem ve tartışma konusu olabiliyor. Bu terbiyesizliğe cüret edenler nerden ve kimden cesaret alıyorlar? 
  23 Kasım 2011 tarihli Cumhurbaşkanı Recep Bey’in resmi twitter hesabından bir tivit atılmıştı.

“13 bin 806 Dersimli kardeşimiz için #OzurDilerizDersim…”
Şimdi sevgili okurlar, dönemin başbakanı günümüzün cumhurbaşkanı, zamanında böyle bir hadsizlik yapmışsa zaten tartışılması gereken mesele belediye binasına asılacak basit bir tabela değildir. Anayasal düzene, Atatürk İlke ve İnkılapları’na bağlı kalacağına meclis kürsüsünde namusu ve şerefi üzerine yemin edenler, yeminlerine ne kadar sadık kalabilmiştirler ve niçin terörle mücadele yapıldığı için özür diliyor?
Gerçi daha önce hem Fetö’yle iş tutup hem de sözde çözüm süreci uydurmasıyla Pkk’yla aynı masaya oturanlardan şaşırılacak bir hareket değil doğrusu. Devletin tunç eli daha evvel bozguncuların suratına tokat olarak çarpmıştır asla şüpheniz olmasın ki yine çarpacaktır.
Atatürk Devrim İnkılapları’na sonuna kadar bağlıyız ve savunucusuyuz. Bu ve bunun gibi gündeme gelen tüm terbiyesizliklerin de karşısındayız.