"Enter"a basıp içeriğe geçin

Başlarken…

Bugün ilk yazımı yazıyorum. Heyecanlıyım.
Daha önce de düşünmüştüm yazı yazmayı ancak vakit bulamadığımdan ya da zaman ayırmadığından yazamadım.
Yazmayı seviyorum. Rahatlıyorum. Yazdıklarımın yayınlanması,okunması ve yorum yapılarak geriye dönülmesi, paylaştığının daha da köpürerek diğer insanlara ulaşmasını görmek güzel bir duygu.

Edindiğin bilgi birikimi ve tecrübeleri paylaşmak, birilerine aktarmak, benim bildiğimi başkalarının da bilmesini sağlayarak ortak akıl ile insanlık için, ülkem için faydalı işler yapılacağına inanıyorum. Bu yüzden yazmaya karar verdim.

Aklıma gelen her şeyi, beynimin ve aklımın yettiği kadar yazacağım. Aynı sevgi gibi bilginin de, paylaşıldığında değerleneceğine inananlardanım.

Cumhuriyetimizin değerlerinden her gün ödünlerin verildiği ve artarak devam ettiği, Atatürk’e alçakça saldırıların yapıldığı, Türkiye Cumhuriyeti yazılarının kamu,kurumlarının isimlerinden çıkarıldığı bir dönemde, ortak paydası vatan ve Atatürk olanların fikirlerini, düşüncelerini söylemesi, haykırması ve eyleme geçmesi çok önemli. Hatta; hukukun yok sayıldığı, adaletin mumla arandığı bu karanlık günlerde çok daha kıymetli. Devleti yönetenlerin fikrine alternatif, bilinen veya yeni oluşturulan bir fikri, oluşumu teklif ettiğinde, dile getirdiğinde, savunduğunda sabaha karşı kapının çalınıp hakkınızda şikayet var denilip alınmayacağınızı bilmediğiniz bir ortamdayız.

Gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içine girildiğinde Atatürk’ün görev verdiği ”Türk istikbalinin evladı” yani ”Türk gençliği”nin kurtarıcı olarak devreye gireceğini düşündüğümden, vatansever her bireyin yapması gerektiğine inandığım ve en pasif eylem türü olan düşüncelerini dile getirmenin, ”Türk gençliği”ne ilham ve güç vereceğini, ayrıca cahilliği kullanarak siyasi veya ticari rant elde eden grubu düşünmeye yönelterek gerçekleri bulmalarına yardımcı olacağıma inanıyorum.

İlk yazımı özellikle bugüne getirmek istedim. Dün ”19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramı” idi. Her ne kadar bazıları ”Gençlik ve Spor bayramı” denilerek alelade bir bayram havasına sokulmak istense de. Bu müstesna gün sonrası yeniden bayramımızı kutluyorum. Nice 100 yıllara…..

Sağlıkla kalın.

B.Tunç Ecevit
20 Mayıs 2019