"Enter"a basıp içeriğe geçin

İlham Verici Kadınlar

Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü, geleneksel hale getirmiş olduğu ‘’Inspirational Talks’’ (İlham Verici Konuşmalar) etkiliğinin bu yıl ki temasını ‘’Inspring Women’’(İlham Verici Kadınlar) olarak belirlemişti.  Üniversite genelinde ve çevresinde ilgi gören bu etkinlik çok sayıda katılımcıyla birlikte büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Etkinlik Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve Denetim Kulübü Danışman Hocası Prof. Dr. Nuran Cömert’in açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında katılımcılara Denetim Kulübü’nün ve İşletme Fakültesi’nin tarihine dair önemli bilgiler aktardı. Özellikle Marmara Üniversitesi mezunlarının kritik noktalarda üstlendiği görevleri hatırlatarak, öğrencilerine gelecekten umut kesmemeleri hususunda öğütler verdi.

Ardından sahneye Hayat Kimya, Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın çıktı. Hayatında yaşamış olduğumuz tüm olumsuzluklara rağmen vazgeçmemenin önemine vurgu yaparken, kendi hayat hikayesinde ki olumsuzlukların üstesinden nasıl geldiğini bahsetti. Yarattığı markalardan onlar benim çocuklarım diye bahseden Aysel Aydın katılımcılara Konfüçyüs’ün şu sözleriyle seslendi ‘’Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.’’ ve ekledi ‘’Ben çalışmıyorum, yaşıyorum!’’

Ülkemizin ünlü kahve zincirleri arasında olan ve uluslar arası alanda ismini duyurmayı başarmış olan MOC (Ministry of Coffee) kurucusu Deniz Yıldız Düzgün’de konuşmacılar arasındaydı. Avukatlıktan İşletmeciliğe evirilen meslek hayatı gerçekten ilham vericiydi. Kadın’ın cesareti konusunda verilebilecek en güzel örneklerden birisi kendisi. İnsanın mutluluğa ulaşmak için risk alması gerektiği, konuşmasından çıkarılabilecek önemli bir dersti. İşletmeciliğin yanında Sosyal Sorumluluk projeleri de yürüten Deniz Yıldız Düzgün, Küresel İklim Değişikliğine dikkat çekerek hedefleri arasında Kahve’nin geleceğini koruma altına almak olduğunu katılımcılara aktardı.

Hitit Bilgisayar’da CFO görevini yürüten Sezer Tuğ Özmutlu ise İş Dünyasında ki kadın-erkek eşitsizliğine dair çarpıcı verilerle sahnede yer aldı. Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü’nün davetinin onu geçmişe döndürdüğünü ve kendisine ‘’Neler Başardım?’’ Sorusunu yöneltmesine sebep olduğunu söyleyen Özmutlu, bu eşitsizlikler altında iş dünyası içerisinde bir Kadın olarak yer almanın başlı başına bir başarı olduğunu vurguladı. Kendi şirketleri bünyesinde bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için yapılan çalışmaları da aktararak konuşmasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle son verdi ‘’Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır. O yol Büyük Türk Kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.’’

 

Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü’nün kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek için seçtiği ‘’Insring Women’’ temasıyla gerçekleşen bu etkinlik inanıyorum ki birçok katılımcının hayatında unutamayacağı bir kilometre taşı oldu. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü ailesini tebrik ediyor, ilham verici konuşmalarıyla zihnimizde yeni fikirlere kapı açan konuşmacılara ise teşekkürlerimi sunuyorum.