İnsan Ne Kadar İnsan Ne çok anlamlar yüklemişiz bu kelimenin içerisine! En başta aşk’ı ve sevgi’yi sığdırmışız en derin yerine. Aşk, ulaşılmaz sevda. Sevgiyi doruklarında yaşamak. Dünya ile ilişkisini koparabilme cesareti. Yaşama ve tüm zorluklarına rest çekebilmeyi başarabilmenin mükafatı. Karşılıksız, çıkar gözetmeksizin verebilmenin olanaklarını zorlayabilmek. Sığmış mıdır, insan denilen…
Yorumlar kapalıAy: Eylül 2017
Güven kavramıyla ya çok barışığız ya da çok kavgalıyız. Daha önce kalemi defalarca elime almama rağmen yazamadım. İçimdekilerin, tecrübelerimin ve bilgimin biraz daha artması gerekiyormuş meğersem. Ve şimdi tam zamanı diye düşünüyorum. İstanbul’da yaz aylarını/tatilimi değerlendirmek amaçlı gittiğimde çevremdekilere bir soru sordum. Sorduğum soru şuydu: İnsanlara ne kadar güveniyorsunuz?…
Yorumlar kapalıKime sorsak, Türkiye’de yaşayan her yöre insanının ortak özelliklerini sayar: Tembel, hazırcı, okumayı pek sevmez, yazmakla alakası bile olmaz. (Kapitalizm sağolsun da bu internet sayesinde memleketin yazma, şiir, fotoğraf ve cümle kurma kültürü gelişti biraz.) Ülkesine gelen turisti, komşusunu, akrabasını,hatta kardeşini, eşini vicdan micdan dinlemeden yolmanın, “düşürmenin” yolunu arar ve…
Yorumlar kapalıHayvanı Sömüren İnsan İnsanı da Sömürür İnsanlar, var oluşlarından bu güne yaşamın çeşitli evrelerinden geçerek geldiler. Önceleri meyve toplayarak veya bitki kökleriyle beslenerek yaşamlarını devam ettiren insanlar, otçulluktan etçilliğe geçişle birlikte, hayvanları ehlileştirmeyi öğrendikten sonra yaşam şekli ve düşünceleri değişti. Özellikle buzul çağları dönemlerinde, kuzeyde yaşayıp buzul çağlarından fazlasıyla…
Yorumlar kapalıGündeme bomba gibi düşen bir haberle eğitim sistemimizi ele alacağım. Dün itibariyle liseye geçmek için yapılan TEOG sınavı kaldırıldı. Öğrenciler ve velilerin kafasında bir ton soru mevcut. Bizleri nasıl bir sınav sisteminin beklediği bilinmezken herkeste haklı bir kaygı var. Kaldırılan sınav sisteminin yerine nasıl bir sistem gelecek, gelecek olan…
Yorumlar kapalıCeza Üretim İşletmeleri Ceza infaz kurumu olarak adlandırılan ve bizlerin cezaevleri diye bildiğimiz, yüksek duvarlarla çevrili, yaşamdan soyutlanmış ve içerisinde on binlerce insanın, kendilerine biçilen süreleri geçirmeye çalıştığı ürkütücü yapılar… Ülkenin kanayan yapıları! 381 ceza infaz kurumu olarak adlandırılan cezaevi bulunuyor. Son açıklamalara göre, toplam 202 bin 676 kişilik…
Yorumlar kapalıLiseyi Mardin’de, Anadolu Lisesinde okuyordum. Nusaybin’de ikamet ettiğimiz için Nusaybin’den Mardin’e servisle gider gelirdik. Servistekiler, çeşitli nedenlerden dolayı yurtta kalmayı değil, servisle okula gitmeyi tercih ediyordu. Ben de servisi tercih eden öğrencilerdendim. Her gün okula gitmek için bir saatlik yola katlanıyorduk. Serviste yaklaşık 15 kişi falan vardık. İlk senemizde Siraç…
Yorumlar kapalı‘‘Türkiye’ye on sene başbakanlık yaptım. Sekiz senemi Türk tarihi yazacak, iki senemi de dalkavuklarım. Oğlum Yüksel’in devlet tarafından okutulmasını istiyorum. Kaleminden altın damlasın. Bizim gibi olmasın.’’ Adnan Menderes Bugün günlerden 17 Eylül… Bundan tam 56 yıl önce, Adnan Menderes, bir hücumbota bindirilerek Yassıada’dan, İmralı adasına götürüldü. Bir gün önce Fatin…
Yorumlar kapalıGeçmişten bu yana, Türkiye’de ne zaman ortalık karıştırılmaya çalışılsa, ya laiklik ya din elden gidiyor diye bir heyula ortada dolaştırılır. Bu kimi zaman Kubilay’ı şehit eden bir meczup tarafından gerçekleştirilir, kimi zaman başörtüsü ile sorunu olan bir ‘‘sapık’’ tarafından. Kimi zaman da milletin giyim tarzına müdahaleyi kendine görev edinmiş bir…
Yorumlar kapalı