"Enter"a basıp içeriğe geçin

Hizmet döneminden hezimet dönemine…

Bekledim. 2 hafta bekledim. Ortamın soğumasını bekledim. 24 Haziran Genel Seçimleri bitti. Düzelecek dedik. 31 Mart’ta akıllanmıştır dedik. 23 Haziran’da tokatı yedik. Evet bu söylemler sert gelmiş olabilir. Bizim gibi hizmet etmeye hazır ve umudu olan bir çok Müslüman genç üzülüyor. 28 Şubat sürecinde zorluk yaşayan abilerimizin anlattıklarıyla çalışmalarına hızla ve sağlam adımlarla devam eden ve bu ülkeye bu ümmete dair planları ve hedefleri olan gençlerin ümitleri yıkılıp üzüntüye kapılıyor.
***
AK Parti 2001’de çıktığı yola 2002’de Genel Seçim 2004’te Yerel Seçim ile hizmet macerasına başladı. Türkiye’nin her bölgesinde taş üstüne taş koydu. Yapılmaz denen icraatlara imza attı. Özgürlükler alanında ve sosyal devlet anlayışıyla sosyolojik açıdan önemli gelişmeler gerçekleşti. Uluslararası alanda prestije sahip olan bir ülke haline geldik. Hiç üretmeyenden az üreten ülke konumuna geldik. Velhasıl kelam AK Parti ile Türkiye büyük yol katetti.
***
Lakin 2013 17-25 Aralık ve Gezi Parkı süreci ile başlayan tehlikeli hareketlenmeler hiç bitmeden devam etti. Neler mi? Çokça sayıda canlı bomba ve saldırılar, hendek operasyonları, PKK destekçisi siyasilerin söylemleri, 15 Temmuz… İktidar ayakta durmayı başardı. Lakin parti içinde birbirini kemiren tahta kuruları işleri alttan alta mahvetti.
***
Zor süreçten geçen ülkemizde devlet ve parti içinde adaletsiz durumlar ve liyakatsız atamalar yüzünden olumsuz durumlar oluştu. Bu durum düzeltilmedi daha da arttı. Milletin tepkisini çekti lakin danışmanlar ordusunun gözü hep güzel Türkiye gördü ve kötüyü örttü. İstişareden uzaklaşan yönetim anlayışıyla devam eden siyasal gücü her alanda kullanan siyasiler yüzünden millet sıkıldı. Artık bu millet icraat ve hizmet istemiyor ADALET istiyor. Hani diyordunuz beka sorunu evet bu sorun adalet olmayınca ortaya çıkar. Ve sizler içten içe adaleti yok ettiniz. Adalet olmayan ülkede istikrar olamaz.
***
Uzun lafın kısası AK Parti çürükleri ayıklamalı ve bu ülke için hizmet etmeyi bekleyen binlerce Müslüman gence alan açmalı. Yoksa her geçen gün kin ve nefret söyleminden ve olumsuz şartlar altında AK Parti kan kaybetmeye devam edecektir. İzmihlal olmadan yeni hâl olmalıdır.