"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mesele İSTANBUL mu ?

23 Haziran yaklaşırken CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu bayramlaşmak için il ziyaretlerine çıktı. Bu durumu siyasiler iyi analiz etmeli. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek değer kazan ve ismi parlayan Ekrem İmamoğlu heyecanla tabiki 23 Haziran gecesini değil geleceğini planlıyor.
***
Partili cumhurbaşkanımızın parti içinde yalnız kaldığı halk içinde gözle görülürken bekanın sorgulandığı, adaletin şüpheye düştüğü ve demokratik süreçlerin zorlaştığı şu dönemlerde üzülürdü söylüyorum ki AK Parti politikası şaştı dava denilen şuur yok olmaya yüz tuttu. Hızlı bir toparlanma ve revizyon gerçekleşmezse cezası zor ödenecek bir durum ile karşı karşıya kalacak AK Parti teşkilatları olacaktır. AK Parti içine yerleşmiş içerde yer tutmuş ve bulunduğu görevde başarısızlıkları başarı olarak gösteren isimler Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünü köreltmiştir. “Hain içerden olunca kapı kilit tutmaz.” diye çok önemli bir sözümüz var bu sözden AK Partinin etkilenmesi gerekmektedir.
***
2002’den bu yana Türkiye’de özgürlükçü hareketi destekleyen genç ve kadınların önünü açan sosyal devlet anlayışını ülkemizde etkili bir şekilde uygulayan iktidar partimiz çok değerli büyük proje ve hizmetlere vesile oldu. 17 senedir ülkemize hızlı kademe attıran AK Parti artık milletin kalbine girmeyi başaramıyor. Tevazu, Samimiyet ve Gayret ile seçim çalışması yürüten teşkilatlardan bazıları samimi olamamıştır. Kendi cebini düşünen, rant peşinde koşan ve ihale kovalayan siyasiler AK Partiye büyük zararlar vermeye devam ediyor.
***
1999’da özgürlük kısıtlamasından dolayı Pınarhisar Cezaevine giren cumhurbaşkanımız o süreçte mağdur kalmış ve bu millet çıkınca Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basmıştır. Bu fırsatı iyi değerlendiren Tayyip Erdoğan Türk siyasetinin her dönem başrolü olmuştur.
Durum şimdi farklı mı?
Türkiye’nin kalbi olan ekonominin başkenti olan uzun dönemler İslam’ın başkenti kalan Aziz İstanbul’u 31 Mart’ta CHP zihniyeti ile tüm kitleyi etkileyen Ekrem İmamoğlu az bir fark ile önde götürmüş lakin AK Partinin itirazları sonucunda seçim tekrarlanma kararı alınmıştır. Şu an ismini parlatan ve tüm dünyanın konuştuğu Ekrem İmamoğlu mağdur rolü oynamakla birlikte kitlelere hitap ediyor. Bu durum sadece 23 Haziran’ı değil gelecek siyasetini etkilemek için güzel bir fırsat. CHP her zaman yaptığı gibi Ekrem İmamoğlu’nun ayağını kaydırmazsa başarılı ve güzel politika yürüten bir siyasetçi yetiştirme ve demokrasinin mekanı olan sandıklarda etkili olma yolunda ilerleyecektir.