"Enter"a basıp içeriğe geçin

Unuttuk

24 Haziran 2018…

Türkiye en büyük seçimlerinden birine girdi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yaptı.

Sonra neler oldu biliyor musunuz?

En başra tren kazası…

Büyük ihmallerin hepsi göz ardı edilerek yağmurdan dolayı oldu dendi şimdilerde unuttuk.

Sonrasında bakan atamaları…

Berat Albayrak ülkenin kasasını devraldı. 100 günde ekonomide çağ atlayacağız dendi daha kötüye gittik ama o verilen 100 gün sözünü unuttuk.

Yüksek Askeri Şura’ya Damat Bey atandı askerler dışarıda kaldı.

Varlık fonu…

Kaldığım yurdu yönetir gibi Kayınbaba-damat ülkeyi yönetiyoruz dediler kimsenin sesi çıkmadı onu da önemsemedik unuttuk.

OVP…

Çok eskiyi bilemem ama 24 Haziran’dan önce Mehmet Şimşek açıklama yaptığı zamanlarda dolar bir nebze düşerdi çünkü somut bir adım atılırdı. Berat Albayrak “onu yapacağız, bunu yapacağız” dedi ama dolar düşmek yerine tekrar yükseldi ve biz OVP’yi de unuttuk.

Faizler…

Göreve gelmeden önce “göreceksiniz faiz de dolar da düşecek” dedi faiz yüzde 24’e fırladı. Unuttuk mu? Evet.

Zamlar…

Ne geliyorsa aklınıza hepsine zam üstüne zam geldi marketlerde günlük kullanılan ürünlere %80 üstü bir zam geldi onları da unuttuk.

3. Havalimanı İşçileri…

İşçiler zam için değil insan gibi çalışabilmek için isyan etti onca insan sonrasında inşaatta ölen işçilerin sayısı ortaya çıktı. Bakanlığımızda sendikanın açıkladığı rakamı yalanlayıp kendi rakamını açıkladı. Sizce böyle bir isyan çıkmasaydı bakanlık ölenler ile ilgili bir bilgi verir midyi? Hayır. Sonra sadece iyi çalışma koşulu arayan işçiler gazlandı dövüldü içeri atıldı. Unuttuk mu? Evet.

Konkordato ilan eden firmalar…

Birbiri ardına firmalar battı. Hatta batık daha da büyüdü vatandaşlar bile konkordato ilan etmeye başladı. Bankalar, konkordato ilan eden firmalara büyük borçlar verdikleri için sıkıntıya girdi, para bulmakta zorluk yaşamaya başladı. Fitch, Moody’s gibi derecelendirme kuruluşları baştan ülkemizin sonra bankalarımızın notlarını bir bir düşürmeye başladı şaşırtmayan şekilde onları da unuttuk.

İsmail Devrim…

20 TL cebinden para çıktı oğlunun üzüntüsüne dayanamayıp intihar etti. Haluk Levent’ten Allah razı olsun çocukları bırakmadı ama onun da adı karalandı, AHBAP’tan istifa etti ve biz bu hazin olayı da unuttuk.

Atam’ın parası…

Artık iyice ileri gitti Atatürk’ün hissesine de göz dikti. İş Bankası’nda CHP’nin adamının ne işi var dedi, Atam’ın vasiyetini çiğnemeye kalktı. Biz bunu da unuttuk.

2024…

UEFA Almanya’ya veriş sebebini açıklarken Türkiye’de insan haklarına yeteri kadar önem verilmiyor dedi. Bir nebze ülkede yeterli adalet yok denildi. Bu insan haklarına olan vurguyu görmezden gelip “olsun masraftan kurtulmuş olduk” dedik. 2024 mevzusunu da unuttuk.

McKinsey…

IMF ile işimiz yok McKinsey danışmanlık yapıcak sadece denildi, sonrasında Damat McKinsey’e laf edenler haindir dedi. Kayınbaba McKinsey ile işimiz yoktur dedikten sonra Damat Bey süt dökmüş kediye döndü, kayınbabasının sözünden çıkamadı. Başka bir ülkede böyle bir durum görülse halkı kahkalara boğulurdu. Biz ne yaptık? Unuttuk.

Son olarak ne oldu biliyor musunuz?

İsmet İnönü’ye Amerikan Bayrağı üzerinden dil uzattı.

Yemen’den Büyük Taaruz’a kadar savaşmış, köy enstitülerinin kurulmasında öncü olmuş, “her şey Türkiye için” diyen, savaşmaktan kulakları duymayan, cumhuriyeti kuranların başında gelen insana Amerikan’cı dedi.

Nolur bari bunu unutmayalım…