Turan Emeksiz 28 Nisan 1960 Demokrat parti döneminin son 30 günü. Hükümet tarafından Tahkikat komisyonu kurulmasına dair kanunu çıkarılır. Tahkikat komisyonunun kurulması kanununun amacı, insanları fişlemek, muhalefeti ve basını susturmaktır. Demokrat parti iktidarından halk ve özellikle de gençlik rahatsızdır. Saat 9.30 Çıkarılan yeni yasa için İstanbul üniversitesinde öğrenciler protesto…
Yorumlar kapalıAy: Nisan 2017
Bu hafta ki yazımda Türkiye şartlarında okumuş bir gencin ne zor şartlar altında iş sahibi olduğu ya da olamadığı konusuna değineceğim. Türkiye şartlarında genç olmak, hele ki okumuş bir genç olmak gerçekten zor. Neden mi? Gelin hep beraber bu konuyu değerlendirelim. Ülkemizde ilkokul ve orta okulun 8 yıl olduğunu düşündüğümüzde…
Yorumlar kapalıHiç gitmemiş ama kokusu burnunda tüten bir Erzurumluyum ben. Dadaşlar diyarı diye tanımlanan, Türkiye’nin kalesi. Küçükken gittiğim söylenir, hatırlamam ama hissederim. Erzurum deyince ‘Tey tey’ nidaları yükselir içimde. Herkesin içinde vardır memleketine karşı beslediği bir duygu. Bende çocukluktan gelir bu diye düşünüyorum. Erzurum, denilince bile içimde bir coşku oluşur, anlatamam…
Yorumlar kapalıNami Temeltaş1956 Elazığ doğumluyum 1977 Diyarbakır Eğitim Enstitüsünden mezunum Siyasi nedenlerle öğretmenlik yapmadım 1980 sonrası 6 yıl kadar Diyarbakır, Eskişehir ve Antep cezaevlerinde tutsak kaldım İşçi emeklisiyim
Yorumlar kapalıSon günlerde daha sık gördüğümüz ‘’İstenmeyen Suriyeliler’’ ve benzeri başlıklar altındaki düşmanca diyebileceğimiz bir tutum sergileyen sosyal medya paylaşımlarının toplum üzerindeki etkisi geçtiğimiz Şubat ayında Adana’nın Yüreğir ilçesinde Suriyelilerin çadırlarının yakılması ve av tüfeğiyle ateş edilmesi olayını da göz önünde bulundurduğumuzda epey dikkat çekici. Özellikle taciz, hırsızlık ve gasp gibi…
Yorumlar kapalıKılıçdaroğlu ’nun 23 Nisan meclis konuşmasını dinlediğimde aklıma ilk gelen cümle bu oldu. Sayın Kılıçdaroğlu “ne bu şiddet, bu celal?” Parti başkanlığına geldiği günden beri hiçbir seçimden galibiyetle çıkamayan Kılıçdaroğlu ‘nun sinirleri harap olmuş görünüyor. Ama madalyonun diğer yüzünden bakmak daha doğru geliyor. Bu agresif çıkışların nedeni, kaybedilen seçimler mi,…
Yorumlar kapalıYeni bir akşam, yarın yepyeni bir sabah olacak. Belki ters tarafımızdan kalkacağız, belki umutlu ve mutlu. Hiçbir şeyimiz kesin değil bu hayatta. Çok sevdiğim ve sözlerinde kendini bulduğum bir şarkı var. Şöyle geçiyor içinde ‘Biraz kızıl, biraz mavi’ hayatta yaşadıklarımız da öyle değil mi? Kızıl olanlar belki sinir yaratanlar, mavi…
Yorumlar kapalıHer sene yaz ayları yaklaştıkça, hele de havalar ısındıkça gurbet ailelerinin izin telaşı başlar. Daha önce ilk yazımda biraz olsun anlatmaya çalışmıştım memleket sevdasını. Bu sefer bizim yüreğimize başka bir sevda düştü. Bu sevda öyle birkaç haftalık izin sevdası değil, memlekete dönüş, vatan hasretinin bitiş sevdası… Ne çok zaman olmuş,…
Yorumlar kapalıBu haftaki yazımda üstat Necip Fazıl Kısakürek’in eseri olan Reis Bey eserinden kesitler sunarak dönemin merhamet anlayışını gözler önüne sermek istiyorum. Peki Reis Bey eseri neyi anlatıyor? Eroin ve kumar bağımlısı bir gencin annesini öldürdüğü iddia ediliyor. Genç yargılanma aşamasında deliller sunmasına rağmen yapıtın baş kahramanı hiçbir şeyi kabul etmiyor.…
Yorumlar kapalıBu referandum sürecini bir türlü anlatamadık arkadaş. Çevremde ne kadar insan varsa hepsi parti ve karizma meselesi yaptı şu referandumu. Ülke hiç kimsenin umurunda değil sanki. Herkes bir parti mevzusu tutturmuş gidiyor. Arkadaş bu Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu meselesi değil, bu memleket meselesi. Ne partiniz için oy verin ne de o…
Yorumlar kapalı