"Enter"a basıp içeriğe geçin

Geçer Bir Kervan Kalır Kavgamız Bizim

‘Vazgeçtiğin nokta vardığın noktadır’

Böyle bir hükümle başlayacak olmak, başlanabilecek ne bulunursa, ne anlama gelir veya gelmelidir? Rastgele birkaç soru bulsam ve savursam, bir cevap bilene çarpar belki diyerek ve bulsam üstelik cevap niyetine yan yana getirilmiş birkaç harf,cümle; yani soru sebebiyle düştüysem yüzümün üstüne, kaldırsın için veya bu sorular temasımı azaltmışsa yeryüzü ile, beni geri çeksin diye. Yani en’nihaye insanla bulunsam, insan bulunsam. Mademki ins kalıbında ins olarak ins ile yaşayıp öyle ölmem bana ödev diye verildi yani yerin yüzünde bu sebepten gölge sahibiyim yani ışık yüzüme değiyor, sabahı da akşamı da nimet biliyorum, inebileceğim en derin nokta çıkabileceğim en yukarı’ya işaret ediyor ve böylece üzülmekteki maharetim beni, bu kadar da sevinebilecek olduğum için ümitlendiriyor; neyi kazanmışım da onu kaybedeyim, ne ki elimden gitsin de kaybetmiş olayım? O kadar kaybetmekten azade değilim elbet, bu idraki kaybetmekten korkarım, eğer bunları söylemem kazanmış olmamı işaret ediyorsa.
Damarında kan diye ümit deveran ediyor etin kemiğin görünmeyen tarafında, kalbe sahip olanın. Hoş, bilkuvve ölüyüm, kalbe rastlamış olmalıyım, içimde bir yerde duruyor olmalı ölüm kadar ki ölüyor olduğunu bilen tek yaratılmış olarak bu hakkım olsa gerek.
İnsan olarak neye bitiştirilmişim, kendimi neye bitişmiş olarak bulmuşum da razı gelmişim bu münasebete veya hangi ünsiyete burun kıvırmışım? İnsanı hangisiyle tanımlamışım, burun kıvırmaklığıyla mı razı gelmesiyle mi? Ya da insan ikisi de olunca güzel değil mi, belki hiçbiridir de gözümden kaçmıştır?
Ayağım yerden kesiliyor!
Sormakla ne amaçladın sorusunu biriktiyorum kendime, gelecekte bir gün gelecekse geçmişte de yaşamış olduğumu hatırlatsın diye. ‘Şimdi’ ise yaşadığımı bilmem için yetmiyor. Gelecek, geçmişe dönüp bakmayı getiriyor kendiyle beraber ve şimdi, dönüp bakıldığında ne görmek istediğimle alakalı birşey. Bilmenin değil bilinmenin nesnesiyim şimdide. İçimde bir ben birikiyor takvim içinde.