"Enter"a basıp içeriğe geçin

Paris’de Biz…

Biz dedim; çünkü kültürümüzle, varlığımızla, vatanımızın bize katkılarıyla bir milletiz Fransa’da. Ülkemizin sıcak insanları Avrupa’nın her köşesine dağıldığı gibi Fransa’nın da her köşesinde varlar. Bu varlıklarından haberdar olmak, haberleriyle mutlu olmak için bu köşeden sizinle buluşacağız. Bir anlamda yazılarımla onların duyulmayan sesi, görünmeyen varlıkları olacağım.

Aynı zamanda Fransa’da kültürel olarak asimile edilmeden, yaşadıkları topluma uyumlarına hizmet edecek, onlara öz güven verecek ayna olmayı hedefliyorum. Gurbetçilerimiz yaşadıkları ülkede çok şeyler başarmalarına rağmen bu başarılar, eksik tanıtım ve sunumlardan dolayı fark edilememekte böylece hiçbir şey yapmayan, yalnızca parayı hedefleyen bir topluluk olarak görünmelerine sebep olmaktadır.

Hem onların varlığını hissettirmek hem de milli kültürümüzün Fransa toplumunda gerek siyasi gerekse kültürel yansımalarını göstermek istiyorum. Bu yazılar yaşanan ülkedeki tepkilerimizi, üzüntülerimizi, özlemlerimizi ve mutluluğumuzu hem Fransız toplumuyla hem de vatanımızla paylaşmamızı sağlayacak, böylece iki toplumun birbirini anlaması için bir köprü olacağım.

Son darbe sonrası Fransız toplumunun ne düşündüğünü Le Figaro, Le Monde yerine bizatihi Fransız halkından, sivil toplumumuzun yaşadığı tecrübelerden aktaracağım. Böylece siyasi olmayan ama siyasetten kopuk olmayan insani tepkileri de doğru ve doğrudan aktarma fırsatı elde edeceğiz.

Fransız toplumu içinde yaşayan her görüşten, her partiden her ırktan vatandaşımızın olumlu/olumsuz tepkileri yazdığım bu sütuna adaletle yansıtıldığı gibi görüşlerimin de doğruluğuna hizmet edecektir. Bize fırsat tanıya bu site sahiplerine teşekkür ederken, Vira bismillah…