Geçtiğimiz yaz mevsiminde çokça deprem, sel, orman yangının olması, zaten pek çok toplumsal sorunu bulunan ülkemize zor günler yaşattı. Belki de bu yüzden: “Coğrafya Kaderdir!” sözü sıkça kullanılır oldu. Aslında bu söz, hem iklimsel (ya da bilimsel) hem de inançsal bir yargıdır. Yaşam başladığından beri, her coğrafya ve oradaki her…
Yorumlar kapalıAy: Ocak 2022
Dünyanın her yerinde üniversitelerdeki gençlerin çok karmaşık psikolojik ve sosyal sorunları vardır. Bu geniş alanı biraz daraltıp, daha çok yoksul gençleri mutsuz eden barınma ve eğitim sorununa kısaca değinmek istiyorum. Bu sınırlanmış alanda gençlerin üç isteği vardır. >>> Güvenli, sağlıklı, huzurlu ve temiz aşı olan bir barınak, >>> Bilimsel, çağdaş…
Yorumlar kapalıYıl 1976 Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Eğitim enstitülerinin fakülte statüsüne kavuşması için tüm ülkede boykotlar var, Olmadı, Okulda son yılım, Bitirme sınavları başladı, Bir yıla ihtiyacım var, okul bitse hemen askerlik var, gitmemem lazım, bakmak zorunda olduğum ailem var, 20 yaşında ve çaresizim, Derslerden bir tanesinin sınavına girmiyorum, Böylece sınıfta kalacak…
Yorumlar kapalıBundan bir önceki yazıma çokça olumlu geribildirim almış ve bu desteği aldığım için sevinmiştim. Bu yazı; yurdumuzda azınlıkta kalmış halklar ile onların anadil ve kültürleri gelişmesin, zamanla yok olsun diye devletin: “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi”ne koyduğu çekinceleri konu almıştı. Bu yazıdan sadece dört gün sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.…
Yorumlar kapalıAnadolu, dünyanın en eski yaşam beşiklerinden birisidir. Binlerce yıldır bu coğrafya; hem çok tanrılı hem de İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik gibi dinler ve Türk, Kürt, Rum, Ermeni, Süryani, Azeri, Laz, Çerkez, Gürcü, Terekeme gibi yüzlerce halk için barınak olmuştur. Bu ortak vatanda, her halkın kendine özgü dili ile tüm yaşamını içine…
Yorumlar kapalı