"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kızılay Bu Ramazan Yurt İçi̇ Yardımlara Önceli̇k Verecek

150 yıldır ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Kızılay, “Ramazan’da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan HİLÂL OLSUN TÜRKİYE” sloganıyla yurt içi ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerle 14.7 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak. Ben de düzenlenen basın toplantısını takip ettim. Notlarımızı sizlerle paylaşmak istedim.

Ramazan bereketini Türkiye’nin her köşesine ve dünyanın dört bir yanına taşıyan Kızılay’ın, bu kapsamda yapacağı faaliyetler Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın düzenlediği basın toplantısıyla tanıtıldı. Kınık, ramazanda gelenekselleşen paylaşma kampanyalarını devam ettirdiklerini belirterek, bu ramazanda “Hilal Olsun Türkiye” dediklerini söyledi. Ramazanın yoksulun halini anlama, sevindirme ayı olduğunu vurgulayan Kınık, yardım seven kuruluşlar olarak bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret ettiklerini anlattı. Türkiye’deki 4,5 milyon mülteci, her yıl 1 milyon gence yeni iş imkanı oluşturulması zorunluluğu ve uluslararası dalgalanmanın da etkileriyle yaşanmakta olan ekonomik daralmaların ihtiyaç sahiplerinin artmasına neden olduğunu söyleyen Kınık, bu çerçevede bu sene ağırlıklı olarak yardımlarımızı yurt içinde ihtiyaç sahiplerimize ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek kampanya detaylarını anlattı.

400 bin aileye gıda kolisi
Geçen yıl yurt içinde 9 milyon, yurt dışında 33 ülkede bir milyon insana ulaşan Kızılay, bu yıl 37 ülke ve 39 noktada yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Fiyatları 65 TL ve 120 TL olarak iki tip olarak belirlenen 400 bin gıda kolisiyle 1 milyon 600 bin insanın iftar ve sahur sofralarına ulaşılacak. Ramazanla birlikle kurban döneminde üretilen et konservelerinin dağıtımına başlanmasıyla da 2.2 milyon aileye konserve et, 4.7 milyon aileye de karkas etle yardımseverlerin eli sofralara ulaştırılacak.

Çocuklara Bayram Hediyesi
Kızılay ve Ülker işbirliğiyle bu Ramazan’da bir ilke imza atılarak 100 bin gıda kolisinin içine çocuklar için Ülker ürünlerinden oluşan hediyeler eklenecek. 2 kişilik olarak hazırlanan ‘çocuk paketi‘ ile 200 bin çocuk sevindirilecek.

Fitre, fidye, zekat bağışları kabul edilecek
Yurt çapına yayılmış hizmet ağıyla fitre, fidye ve zekât bağışları, Kızılay vasıtasıyla tüm Türkiye’de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu sayede ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 150 bin haneye 350’şer lira olmak üzere toplamda 50 milyon lira yardım yapılacak. Fitre ve fidye bağışları da 600 bin insana ulaştırılacak.

16 Kızılay Aşevi mesai yapacak
Kızılay aşevleri de Ramazanda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak. Türkiye genelindeki 16 aşevi aracılığıyla yaklaşık 3,5 milyon kap yemek 1 milyon kişiye ulaştırılacak. Ramazan ayının 15’inde İslam Dünyası Yetim Gününde Türkiye’nin dört bir tarafında 1 milyon, yurt dışında 20 binden fazla yetime iftar yemeği verilecek.

İftar ve sahur arası kan bağışı
Ramazanda kan bağışlarının azaldığını ifade eden Kınık, düzenli kan bağışçılarından bu dönemde biraz daha özveriyle yaklaşmalarını istediklerini söyledi. Bununla ilgili de önlem alan Kızılay, Ramazan nedeniyle iftar ve sahur arasında kan bağışı için şehirlerdeki 300 noktada kan bağışı alacak.

Ramazanın bağışçıların destekleriyle verimli geçmesi temennisinde bulunan Kınık, “Ramazan ve kurban ayları Kızılaycıların seferberlik aylarıdır. 37 ülkeye, 39 noktaya ve ülkemizdeki 400’ü aşkın noktaya Kızılaycılar seferberlik halinde yardımları ulaştırmaya çalışacak. Dünyanın pek çok yerinde iyilik dalgası, Anadolu’nun yardımseverlik dalgası yayılacak, o sofraları şenlendirecek.” şeklinde konuştu.

NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?
Kızılay’a Ramazan ayında destek vermek ve sofralarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin için pek çok bağış seçeneği bulunuyor. Bağışçılar; bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr‘den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler. Gıda kolisi bağışlamak isteyen vatandaşlar Migros, Bizim, Onur marketlerdeki Kızılay stantlarını da kullanabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden 1877‘ye FİTRE ve FİDYE yazarak 23 TL’lik, BAĞIŞ yazarak 2868′e mesaj atarak da 10 TL‘lik bağış yapılabiliyor.