"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sustuklarım

Bugün dalgınım, üzgünüm, kırgınım biraz. Öyle ki kelimeler kifayetsiz kalıyor bazen. İçimi buralara dökme gereği duyuyorum. İnsanlar garip, çok garip…
Herkes bir yerlerde birileri ile konuşuyor, birilerine iftiralar, küfürler savuruyor. Hiç alakası olmayan bir insana, hiç tanımadığı, ismini dahi duymadığı bir insan üzerinden dedikodular döndürüyor. Buna artık bünyem o kadar alıştı ki…
Ne derlerdi alışılmış çaresizlik miydi?
Sustum artık, içimde fırtınalar kopsa, iç sesim çığırından çıkıp dışarı bile taşsa sustum. Çünkü susmam gerektiğini anladım. Susmanın insanlara en güzel cevap olduğunu her zaman söylerlerdi, inanmazdım. Bugün yaşadıklarım, geçmişteki tecrübelerimle harmanlandığında kimseye tam olarak güvenemediğimi farkettim.
Ne demişler babana bile güvenmeyeceksin bu devirde. Aslında bu cümlenin yanlış olduğu kanısındayım. Neden? diye soracak olursanız şöyle dile getireyim;
Sözlük anlamı olarak çok klişe bir tanımı da olsa bana göre;
Baba 9 derecelik bir depremde bile sarsılmayan, arkanda sapasağlam duran bir kale…
Çınar ağacı misali.

Neyse biz kendi hayatımızdan kesitlerle ve bir tavsiyeyle devam edelim…
Sıkıldın mı?
İçinden artık hiçbir şey yapmak gelmiyor mu?
Çok mu yoruldun?
Kapat elindeki telefonu, kendini yazıya, kitaba veya müziğe ver. Bırak aksın gitsin zaman, kendi kendine. Çünkü sen zamanı istediğin gibi yönlendiremeyeceksin. Zaman ve nedenler seni kuklası yapacak, çünkü biz bu hayatta hep birilerinin kuklası olduk. Tek bir şey bizi yönlendiremedi o da kalbimiz. Ya git dedi, ya dur. Hiç bir zaman net ifadeler kullanmadı bize, birine aşık olup kavuşacaksın demedi, kavuşmayacaksın demedi, muallakta kaldık. Biz hep bekledik, çünkü beklemeye mahkumuz, çünkü zaman bizi bir kukla gibi kullandı. Unutma sen kendi hayatının liderisin.

Mukadderat
Değerli ve bir o kadar kıymetli arkadaşım Ufuk Türkyılmaz’ın “Mukadderat” adlı şiir kitabı Sahaf Haziran adlı kitabevindedir. Okudum ve tavsiye ediyorum, yeni bir garip akımının öncüsü olacaktır inşallah. Yolun açık olsun güzel kardeşim.
Yeni bir düzen
Bu haftadan sonra yazılarımı yeni bir düzen ile paylaşmak istiyorum. Araştırma ve günlük köşeleri aynı köşe yazısı içinde paylaşacağım. Bunu bir kere siz değerli okuyucularıma sormak istedim. Lütfen önerilerinizi yazının sonuna ekleyeceğim mail adresimden iletiniz.
Biz gideriz, adımız kalır
Ortak 3 arkadaş çıkaracağımız bir kitabı şu andan itibaren tanıtmak istemezdim, çünkü önümüzde ciddi bir süreç var, ancak beklemeniz boşa çıkmayacaktır. Teşekkürler. Şuna inanırız; Biz gideriz, adımız kalır. Arkamızda sağlam eserler bırakmak istiyoruz.
Öneri
Yıllardır dinlediğim ve hiç bıkmadığım Chopin – Spring Waltz önerimdir. Yazımı bu güzel piyano dokunuşları ile dinlemenizi öneririm.
Günün Sözü
Ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.
Cladue Bernard

Mail: kadirtascc@gmail.com