Toros dağlarının zirvelerinde yaşayan meraklı bir tilki vardı, Kıvrık Kuyruk. Bir gün, ormanın gizemli bir köşesinde parıldayan, renkli bir ekran buldu. Kıvrık Kuyruk, merakla bu garip nesneye yaklaştı. Burnunu uzatıp kokladı, sonra da pençesiyle hafifçe dokundu. “Acaba bu ne?” diye mırıldandı. Etrafına bakındı, bu parıldayan şeyin nasıl oraya geldiğini anlamaya…
Yorumlar kapalıAy: Ekim 2024
Ötleğen kuşları; çok sevimli, küçücük, çok güzel öten göçmen kuşlardır. Bu kendi küçük, gönlü yüce kuşlar; “Kim hangi yumurtan çıkmış?” sorgulaması yapmadan her tür yavruyu kanatları altına alarak ayrımsız; sever-besler-büyütür sonra da onları kendi kalıtsal mirasları ve kazandıkları yetileriyle özgürce yaşasınlar diye uçururmuş.
Yorumlar kapalıGilindirekirpi mağarasına yakın derin bir kuyunun dibinde yaşayan, zeki bir fare varmış. Adı Şifre Çözücü’ymüş. O, sadece peynirle değil, karmaşık şifrelerle de beslenirmiş. Şifreler onun hayatına yön veren en önemli maddelerden biriymiş. Bir gün, hocası ona çok zor bir ödev vermiş. Eski bir haritadaki gizli hazinenin yerini bulmakmış görevi. Şifre…
Yorumlar kapalıSevgili meslektaşlarım ve değerli okuyucularım, öğretmenlik mesleğinin en büyük zenginliklerinden biri, öğrencilerimizin zihinlerine yeni ufuklar açma ve onlara bir yaşam boyu sürecek öğrenme tutkusu aşılama fırsatıdır. Bu süreçte en büyük yardımcımız kuşkusuz kitaplardır. Kitaplar, öğrenmenin anahtarıdır. Onlar, bilgiye ulaşmanın en keyifli ve etkili yoludur. Kitaplar, sadece bilgi edinmek için değil,…
Yorumlar kapalıMerhaba; Her kişi; zamanla yorulur, yılar, duraksar ve güç kazanıp yenilenmek ihtiyacı duyar ya, ben de yorulmuştum. İşte bu gerekçeye sığınarak, 19 Mayıs’tan bugüne kadar “Dostça” blogda hiç yazı paylaşmadım. Sessizliğim uzun sürünce, pek çok dostum haklı olarak: “Ne var-ne oldu-ne oluyor?” diye aradı, sorguladı, kimileri azarladı bile! Sağ olsunlar……
Yorumlar kapalıSevgili meslektaşım, öğretmenlik yolculuğunda güncel kalmak istiyorsan sadece derse girer, anlatır, çıkarım tarzında bir meslek olmadığını, bu işin aynı zamanda bir fedakârlık ve tutku olduğunu bilmelisin. Fedakârlık bir adanış biraz da yanmaktır aslında. Bu tutku ise, eksi kırk derecede sizi ısıtan ateşin kıvılcımları gibidir hem içimizi hem dışımızı ısıtır. Tutkuyu…
Yorumlar kapalıYapay zekâ geliştikçe, insanın yaptığı her şeyi yapay zekânın yapacağını yazıp çizen, kabul eden veya etmeyen birçok kişi var. Yapay zekâ; okulu, öğretmeni, müfredatı, karneyi, her türlü sunumu, planlamayı, iletişimi, arabayı, uçağı, dünyanın her türlü teknolojisini geliştirme işini ve bunun takibini, uygulamasını üstlenecek. İnsana pek de bir şey kalmayacak deniyor.…
Yorumlar kapalı