"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mülahazalarım 1

Zor zamanlardan geçtiğimiz bu süreçte millet olarak hem adil hem akil olmamız çok önemli.
Adalet, devletin mührüdür.

“Zira söylendiği gibi; ülkeler kılıçla fethedilir, adaletle yönetilir.”

Tarihimizde ecdad, her dönemde, ulaştığı her bölgede adalet mührünü insanların kalbine ve topraklarına nakşetmiştir. Hamasi konuşmalar bir yana, adaletin milletimizdeki anlamı ve gücü bambaşkadır. Öyle ki Türk mahkemelerinde bir padişah dahi yargılanmış ve mahkum edilmiştir. Fatih, o Cihan Fatih’i verilen hükme boyun eğmiştir. İşte dünyanın en saçma ve uyduruk yargılamalarının yapıldığı engizisyon mahkemeleri safsatası bir yana, Türk mahkemeleri ve yargıçları bir yana.

Dönem dönem, adalet çizgisinden sapan hükümdarlar olmuştur ve yine milletlerin adaleti onları mahkum etmiştir. Dünyada halkın vicdanı ve hakkın adaletine rağmen ayakta kalan hiçbir yönetim olmamıştır. Kıyamete kadar olmayacaktır da…
Hakkın adaletinin bu kadar yüce olması, hem insanları hem yönetimleri etkilemiştir.

Nice suçlular, borçlular, yargıçlar gördü bu mahkemeler ama bir gün olsun adaletin çizgisinden ayrılmadılar. Tabii ki adaleti amaç olarak değil araç olarak kullananlar da oldu. İşte onlar hakim, savcı olarak girdikleri adliyelerden hain olarak çıktılar.

Müsterih olun, Türk yargısı dimdik ayakta ve herşeyin farkında.
Kendimizi eleştirmezsek kör oluruz. Kör olursak yanlışları mahkum ederiz. Uyumadan, uyutulmadan her zaman olduğu gibi Türk yargısı en doğru en adil kararları verecektir.

 

 

Daha önceki yazılarıma ulaşmak için: http://fikirkazani.com/author/emrah-mucahit-demiray/