Bu yazı dizisi öğrencilerin ‘yarıyıl tatili’ sevinç çığlıkları ile başlamıştı. Peki, sevinç çığlıkları ne zaman ve niçin atılır? Bu soruya verilecek değişmez bir cevap vardır o da şöyledir: Bir ‘müjde’ alanlar veya kötülükten kurtulanlar sevinç çığlıkları atarlar. Demek ki, öğrenciler okuldan ayrılmayı ‘bayram’ ilan etmişler! Peki, öğrenciler/çocuklar yani en değerli…
Yorumlar kapalıAy: Şubat 2024
Okullarda neler oluyor diye yola çıkmıştık, devam ediyoruz. Eğitim sürecinin tarihsel bir genellemesini yaptıktan sonra da okula ya da dersliklere girmek istiyorum. İnsanlar dünyaya bir genetik miras ve beş duyu organıyla donanmış bir bedenle gelirler. Her canlı gibi onun da amacı güven içinde, sağlıklı-mutlu yaşamaktır. Lütfen dikkat ediniz her canlı…
Yorumlar kapalıSosyal medyada herkes mutlu, herkes zengin. Borç yok dert yok, gam tasa yok…. Sosyal medyada insanlar gerçek kimliklerini gizlemeye meyilliler. Herkesin paylaşımları mükemmel ve sorunsuz görünüyor. Herkesin hayatı keyifli ve dolu dolu gözüküyor. Ancak, bu sürekli paylaşım çılgınlığı gerçekten gerekli mi? İnsanlar sadece bir şeyleri paylaşmak için mi yaşıyorlar? Bu…
Yorumlar kapalıBugün üçüncüsünü okuduğunuz bu serinin ilk ikisi, eğitim sistemimize bir ‘kuşbakışı’ idi. Eğitim, yaşamın bugününü ve yarınını: geliştirir-dönüştürür-düzenler. Ve eğitimin bu işlevi yaşam oldukça kesintisiz olarak sürecektir. Eğitim, yaşamın her an-alanında olan sınırları olmayan bir konudur. Eğitim, herkesi ilgilendiren süreç, her birey de bu sürecin öznesidir. Eğitimin amacı: yaşamın soru,…
Yorumlar kapalıBir önceki yazım yarıyıl tatilinde yaşanan, öğrenci-veli-öğretmen çığlıklarıyla başlamıştı. Devamında da Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin TBMM’de Vekillere, parmak sallayan o öfkeli sözlerinin çağrıştırdıkları ve yüzyıllık eğitim sürecimizin kısa bir genellemesini yapmaya çalışmıştım. Bugün de yakın geçmişte ve bugünlerde olup-bitenlere biraz bakalım: Bilindik bir gerçek: anne-babaların en değerli varlıklarının çocuklar…
Yorumlar kapalı