"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bir başarı öyküsü…

Başarılı olmak…

Bazen kendin için, bazen ise hayallerin ve emeklerin için hayatın merdivenlerini çıkarken, başarıya ulaşmak…

Üstelik çıktığın her basamakla yükselirken, bastığın ilk basamağı da unutmamak… İşte başarının sırrı yükseldiğin her basamakta, alçaktan başladığını unutmamakta saklıdır. Hayallerine ulaşmak ise, umudunun en güzel eserleridir.

Size ektiği umut tohumlarıyla, hayallerine ulaşmayı başarmış, içimizden birinden bahsedeceğim. Adı Saliha, Mehmet amcanın küçük kızı Saliha. Biz onu hep böyle tanıdık. Bugünlerde adından sıkça söz ettiren Saliha’yı namıdiğer Sally’i ve onun başarısını yazmak istedim. Almanya’da iki kültür arasındaki yaşamına devam ederken, küçüklüğünden beri yemek ve pasta yapmak onun en sevdiği hobileriydi. Ve bu hobileri onun başarı hikayesinin birer parçaları olmuştu. Onun hikayesi ise kısaca şöyle:

Kendi mutfağında, annesinden öğrendikleriyle, arkadaş çevresinden büyük beğeni toplayarak başlamıştı bu işe. Yaptığı birbirinden güzel pastaları çok beğenilen Saliha, sürekli tarifler isteyen arkadaşlarını kırmayıp, ilk pastasının yapılışını kayda alır. Bir o kadar mütevazı ve utangaç olduğundan, bu ilk kaydını yüklemesi epey zaman almış, böyle anlatır hep. Siz ona bakmayın, bugün yine aynı mütevazı hâli ile devam ediyor oysa. Daha sonra yayınladığı tarifler çok beğenilince, yeni tariflerle kamera karşısına geçer ve paylaşmaya başlar sosyal medyada çektiklerini. O artık sadece Almanya sınırlarında değil, dünyanın birçok yerinde tanınan biri olmuştur.

Küçükten büyüğe herkesin gönlünü kazanan Saliha diğer adıyla Sally, bugün birçok başarıya imza atıyor. Kullandığı “Sally” ismi ise, henüz küçükken İngilizce dersinde okudukları bir masal kitabının kahramanlarından birinin adı. Kendilerine birer kahraman karakteri seçen öğrencilerden Saliha’ya ise “Sally” ismi kalır. Kendi adına da uyumlu bulduğundan Sally artık bir masal kahramanı olmaktan çıkmış, gerçek bir sosyal medya kahramanı olmuştur.

Milyonlarca takipçisi olan Sally, sadece paylaştığı yemek yayınları ile değil, çıkardığı yemek kitaplarıyla da ilgi görmeyi başardı. Üstelik yaptığı televizyon programları da büyük beğeni topluyor.

Almanya’nın en çok izlenilen videolarına imza atan Sally, bütün bunların yanında Türk mutfağını ve kültürünü tanımaktan ise geri kalmıyor. İzleyicilerine Ramazan ayında yaptığı paylaşımları ile, İslam’a olan ön yargıları biraz olsun hafifletmeyi hedefliyor. Üstelik Sally, Türk mutfağını da en güzel şekilde dünyaya tanıtıyor. Almanya’da çoğu evde artık Sally’nin tarifleri kullanılıyor. İçimizden biri, bizleri ve kültürümüzü tanıtmak için kolları çoktan sıvadı bile. Bir sonraki hedefi ise Türk mutfağından lezzetler ile yeni bir kitap yazmak.

Bu kadar başarılı ve ünlü olmasının yanı sıra o bir öğretmen. Her ne kadar da görevine ara verse adına yakışır bir öğretmen. Görevine ara vermesi, onu öğretmekten alıkoymadı. O hâlâ öğretmeye devam ediyor. İki kız çocuğu annesi olan Sally, ayrıca birçok sosyal faaliyetlerin de destekçisi. Dünyanın her yerinden takipçisi olan ve yaptığı programlarla adından söz ettirmeyi başaran Sally, güler yüzü ve mütevazı duruşu ile de herkesin gönlünü kazanıyor.

İşte Sally’nin başarı öyküsü kısaca böyle. Onu daha yakından tanıyabilmek için, kanalını ve yaptığı programlarını izlemeniz gerekiyor. Umarım Sally, Almanya’da olduğu kadar Türkiye’de de hak ettiği ilgiyi görür.

Sevgili Sally, biraz geç de olsa bizleri de en iyi şekilde temsil ettiğin için bir kez daha teşekkürler. Başarının sırrı, hiç kaybetmediğin mütevazı duruşunda saklı eminim. Umarım hep böyle içimizden biri olarak kalırsın. Sana burada bulunan Türkler adına, kim olduğunu unutmadığın ve ne olursa olsun en önemli şeyin “aile” olduğunu her seferinde tekrar tekrar vurguladığın için teşekkürler.

Artık sen sadece bir masal kahramanı olan Sally değil, milyonların ve buradaki Türklerin kahramanısın.

Mehmet amcamızın küçük kızı Saliha, sevgi dolu yüreğine ve yaptığın birbirinden güzel tarifler için ellerine sağlık…

 

 

Fotoğraf Kaynak: www.sallyswelt.de