"Enter"a basıp içeriğe geçin

İktidar’a yakın olan TV kanalları, gazeteler ve yazarlar arasındaki rekabet

İktidar’a yakın olan TV kanalları, gazeteler ve yazarlar Recep Tayyip Erdoğan’a biraz daha yakın olabilmek için kendi aralarında yarış halindeler. Kendi gibi düşünmeyen, gerçekleri söyleyen kim olursa olsun gözden düşürüyorlar.

AK Parti’ye yakın olan muhalif kesim tarafından ‘yandaş’ olarak adlandırılan TV kanalları, gazeteler ve yazarlar birbiri ile yarış\rekabet halindeler.

Maalesef ülkemizde tarafsız gazetecilik diye bir şey kalmamış durumda, kendini tarafsız olarak gösterenler\tanıtanlar dahi bir tarafa daha yakın.

Bana sorarsanız iktidar’a yakın gazeteciler ve yazarlar, muhalif gazeteci ve yazarlara oranla daha fazla mücadele\performans sergilemek zorunda çünkü iktidar’a yakınsanız diğer iktidar’a yakın olan gazeteciler ve yazarlar ile bir mücadeleye girmelisiniz. Eğer böyle bir mücadeleye atılacaksanız yazacağım iki kuralı\maddeyi bilerek,  hareket etmelisiniz.

1- Eleştirmeyeceksiniz.

2- İktidar yanlış yapmış ise (yanlış, yanlıştır) bir dost eleştirisi dahi yapılmayacak.

Eğer bu yazdığım iki kuralın\maddenin tersinde bir şey yapmanız durumunda kendini, iktidarın savunucusu olarak gören, önemli isimler üzeriden racon kesen ve tek doğruyu kendisinin söylediğini sanan ve düşünenler tarafından gözden düşersiniz.

‘Yandaş’ gazetecilerin ve yazarların durumu daha zor çünkü AK Parti’nin politikalarına uymak kolay bir şey değil. Her an politik bir değişiklik olabilir dost diye bildikleriniz düşman, düşman diye bildikleriniz dost haline gelebilir. Yapmanız gereken politik değişikliklere ayak uydurmaktır.

Birde en kötüsü kendi aralarında yaptıkları rekabetten kaybedenlerin durumudur. Öyle bir durum haline geldi ki iktidar’ı eleştirirseniz sırf iktidar’ı eleştirdiğiniz için ‘vatan haini’ denilebiliyor.

İktidar’a yakın olan (eski) Star gazetesi yazarı İlhami Işık’ın Star gazetesinde yazılarına son verildi. (Daha önce hatırlarsanız yine aynı gazetede Ahmet Taşgetiren’in yazılarına son verilmişti.) İlhami Işık’ın Star gazetesinden neden yazılarına son verildiği açıklanmasa bile herkes neyin ne olduğunu biliyor.

Bundan 4-5 gün önce çıktığı televizyon programında AKP-MHP ittifakını eleştirerek “Böyle devam ederse, bu tabloda hiç kimse açısından yüzde 50 artı 1 gözükmüyor” ifadelerini kullandığı için doğruları duymayı hazmedemeyenler tarafından yazılarına son verildi.

İktidar’a yakın olan TV kanalları, gazeteler ve yazarlar Recep Tayyip Erdoğan’a biraz daha yakın olabilmek için kendi aralarında yarış halindeler. Kendi gibi düşünmeyen, gerçekleri söyleyen kim olursa olsun gözden düşürüyorlar.

Unutulmasın ki dost acıda söyler. O zaman kimin dost olduğu ortaya çıkar.,

Twitter:         https://twitter.com/yns_1649

Instagram:   https://www.instagram.com/ynsemre4916/?hl=tr

Facebook:     https://www.facebook.com/profile.php?id=100014285734684