"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mükemmel Etki

   Masanın üstünde duran, içi sevgi dolu kitabı yere düşerken gördüm. Acaba düşerken içindeki sevgi parçacıkları sağa sola saçıldı mı?

   Umarım saçılmıştır.

   Etrafa dağılan sevgi parçacıklarını balkondan sirkelesem. Rüzgarla birlikte sağa, sola uçuşsa, sevgi tüm atmosfere egemen olsa, sevgi yüklü bulutlar birbirine çarpsa, sevgi yağmur olup yağsa tüm insanların üzerine.

   Dokunduğu her zerreyi mükemmelleştiren sevgi; insanları yeniden kuşatsa,,

   İnsanlar sevgiyle yaşasa,

   Kaldığım sayfayı belirleyen ayracım umarım yerini yurdunu kaybetmiş, yolunu şaşırmışsındır. 

   Kitabı her elime aldığımda tekrar başlasam en baştan, yada istediğim taraftan.

   Kaldığı yerden mi devam etmeli insan? Sürekli baştan mı başlamalı?  Herhangi bir yerinden mi yakalamalı hayatı?

    Bir düş kursa, insan

    Yaratıcı:  “Bir daha dene” dese,

    İnsanoğlu en kritik gördüğü anına geri dönse,

    Dalından düşen elma yeryüzüyle buluşmadan önce elini altına koyma şansı olsa, elmanın yere düşmesini engelleyebilse insan. Kasasına bir elma daha koymuş olacak. Kasasındaki elma miktarı bir tane daha artan insan; bir elma  daha zengin olacak. Pazara kendinden emin gidecek. Pazarlığa yanaşan müşterileri geri gönderecek. Geri dönen müşteri evine elma götüremeyecek. Evde elma isteyen çocuğuna: “Alamadım” diyecek. Çocuk mutsuz olacak. Hırçınlaşacak. Kardeşine sert davranacak. Kardeşi kırılacak..Aile huzursuz bir akşam geçirecek.

   Elmanın düştüğü yere yiyecek bir şeyler bulmaya gelen kurtçuklar, solucanlar, karıncalar yuvalarına eli boş dönecek.

   İnsanın, harekete geçirdiği bir davranışı milyonlarca hayatı etkiliyor. 

   İnsanoğlu etkilediği yaşamların farkına varsa, daha az zarar veren kararı hayata geçirmeye  çalışacak. 

   Yaşadığımız hayat bireysel bir süreçten ibaret değildir. Her canlı bir diğerinin hayatında domino etkisi yapar. Dokunduğunuz bir taş bütün taşların devrilmesine sebep olabilir.

   Hayat denilen süreçte bütün canlılar birbiriyle ilintilidir.

   İnsanın verdiği her karar. Etrafında yaşayan diğer varlıkların üzerinde bir kelebek etkisi yapar. Bir tas suyu bir sokak köpeğinin önüne koyarsınız; koca bir binanın yanmasını engellersiniz. Aracınızla giderken yolun ortasında bir taş görürsünüz. Ya yolunuza devam edersiniz ya da aracınızı sağa çekerek taşı yoldan kaldırırsınız. Bu konuda alacağınız karar, bir çok farklı alternatif yaşamı doğuracaktır.

   Her alternatif yaşamın birçok farklı kombinasyonu olacaktır. Her kombinasyon insanı en mükemmele götürecek deneyimi sunmak için vardır.

   Yaratıcı her yarattığını farklı bir tecrübe ile yeryüzüne yollar. Farklı bir yaşam, farklı bir ideayı hayata geçirir. İnsan ise  kendisinde bulunan mevcut potansiyeli gerçekleştirir.

  Potansiyelini doldurmak üzere yeryüzüne gelen, yaratıcının mükemmel sanatının yanına yenilerini ekleme yeteneği bulunan insan. Her bir zerrenin hareketini ince eleyip sık dokuyan yaratıcının. Yeryüzündeki küçük bir yansımasıdır.

   Mükemmel eserler ortaya koyan bir sanatçının eseri olan insan en mükemmeli deneyimleyerek bulur.

   Bizler deneyimlerimizin toplamıyız.