"Enter"a basıp içeriğe geçin

Onların Kurtuluş ve Umudu

Bütün kuranları yaksak , bütün camileri yıksak dahi onlar için her zaman haçlı donanmalarını yıkan Osmanlı’yız. Osmanlı yani İslam. Olimpos dağının çocukları, Hira dağının evlatlarını hep bu gözle görmüştür.

 

Cemil Meriç

 

Biz Türk’ler farklı bir milletiz. Dünya’daki başka milletler ile pek anlaşamayan,kendi içinde de kavgalı bir milletiz.

Şöyle bir baksak dostumuz olan kim var? Avrupa ve Amerika yıllardır PKK destekçisi. Bize karşı ekonomik ve askeri anlamda her türlü saldırıyı bazen açıkça bazen el altından yapıyorlar. İsviçre, Danimarka, Belçika gibi sözde insan hakları konusunda çok ileride olduğu iddia edilen ülkeler ‘PKK yuvası’ gibi varlıklarını devam ettiriyorlar. Şu anda bir çok Avrupa ülkesinde FETÖ  ve PKK üyeleri ve yöneticilerinin yaşadığı bilindiği ve şikayet edildiği halde iade edilmesi bir yana faaliyetleri devlet tarafından destekleniyor.

ABD ve Avrupalı ülkeler,Ortadoğu’da terörü finanse ettiği tüm dünya tarafından bilindiği halde, teröre maruz kalan ülkeler birbirleriyle beraber hareket etmek yerine tam tersine birbirleriyle savaşın eşiğine  bile geliyor,  fakat terörü oluşturan ve besleyen ülkelerle kol kola gezip ilişkilerini geliştirmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

Elbette bu ülkelerin kendi başına karar almalarının kolay olmadığını biliyorum.

Bölgemizdeki terör, ekonomik ve sosyal sorunları çözebilecek tek devlet maalesef ki biziz. Keşke başka devlet ya da devletlerde bizim kadar özverili olsaydı da hem Suriyeli mültecilerin yaşadığı sorunları hem de oluşturdukları sorunları tartışıp bir sonuca başlayabileceğimiz bir müttefikimiz olsaydı. İşte o zaman Ortadoğu daha güzel bir bölge olabilirdi. şu an bütün sadece bölgedeki nüfuzlarını ve petrolü düşünüyor.

Fakat Arap ülkeleri arasındaki problemler, bölgenin kanayan yarası Şii-Sünni kavgası ve ülkelerin mezhepler üzerinden etki alanları genişletme çabaları sonucunda, bölgenin sorunlarını tartışmak yerine birbirlerini suçlayıp, tehdit ediyorlar.

İran zaten yıllardır ABD ambargosu altında. Hatta sadece İran değil, İran’a yaklaşan bile ambargo görüyor. Örneğin; Amerika yapılan Halk Bankası davasının sonucunda Hakan Atilla’ya verilen ceza.

Bunun yanı sıra İran’ın sunni devletlerinde oluşturduğu antipati sonucu iyi niyetli bile olsa devletler ve halkları tarafından şüpheyle yaklaşılıp istenmiyor.

Ortadoğu devletleri sahip oldukları petrolden dolayı bitmeyen bir derde ve satılmış devlet liderlerine sahip.

Körfez ülkeleri zaten ihanet sonucunda kurulmuş ve kendilerine o tahtları veren ülkelere hem isteyerek hem de mecbur olarak bağlılıklarını sürdürüyorlar.  Örneğin; 11Eylül saldırısından dolayı ABD, Suudi Arabistan’ı suçlamaktadır. Ve bu suçlamaya rağmen Suudiler,  ABD’de bulunan paralarını geri çekemedi üstüne taviz üstüne taviz verdiler. Askeri anlaşma üzerine anlaşma yapıyor ve körfez bölgesinde gerginlik oluşturarak  diğer körfez ülkelerinin savunma sanayisine yatırım yapmasını sağlıyor.

Çünkü ABD gibi ülkeler sömürge yaptıkları ülkelerin sadece devlet başkanlarını değil, aynı zamanda üst düzey askeri, bürokratik ve medya  liderlerini belirleyerek çoklu bir denklemle işlerini garantiye alıyor. Örneğin; Mısır lideri Mübarek’i  bir halk devrimiyle yıkan Mursi, ekonomik ve medyatik oyunlarla halk nezdinde ki gücünü azalttı ve darbe sonucunda yine Amerikancı bir komutan devletin başına geldi.

İster Afrika kıtasına bakın ister körfez ülkelerine isterse de Ortadoğu ülkelerine fark etmez Türkiye dışında Müslüman coğrafyaya sahip çıkabilecek tek bir ülke yok.

En başta dediğim gibi, Türkiye içte ve dışta düşmanı sürekli olan ve olacak bir devlet. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Ortadoğu’ya sahip çıkabilecek, oradan nemalanmak için değil , orada mezhep olaylarına karışmayacak, tekçi zihniyete sahip olmayacak, diğer dinlere saygı duyacak ve Kudüs’ü 3 ilahi dininde şehri yapabilecek tek devlettir.

Bunlar olunca ne olacak biliyor musunuz?

Yeni Aydan bebekler olmayacak. Öldüğümüzde karnımız doyacak mı diye soran yavrular olmayacak, uçaktan korkan çocuklar olmayacak.

Ve daha bir sürü güzel şey olacak.