"Enter"a basıp içeriğe geçin

Soruyorum mutlu musunuz?

       Saatler gecenin ikisine evrilirken yatamadım. Bilmem sizler yatabildiniz mi? Ben yatamadım. Bugün sizlere biraz yorgunluğumdan bahsetmek istiyorum. Hem de sorular sorarak.

Dilerseniz başlayalım.

Eğitim ile ilgili birkaç soruyla başlayalım dilerseniz.
Değerli anne babalar liseye yerleşmeyen, defalarca tercihle zorla yerleşmiş olan çocuğunuzun eğitimi ne olacak? Sizce eğitimdeki girdap önemli mi, önemliyse çocuğunuzun geleceğini nasıl hayal ediyorsunuz? Sevgili öğretmenler eğitim de sıkıntılar varsa bunda sizin payınız nedir?

Dilerseniz hukuka bir değinelim.
Değerli hukukçular/hukukçu adayları adalet kavramıyla aranız bir fıkra emsalinde midir? Peki, onca adaletsizce yargılamalarda sizin biat kültürünüzün payı çok mu dersiniz!

Biraz da sinema demekte yarar bulmaktayım.
Kıymetli yönetmenler, sayın senaristler niye dram ve komedi filmleri hariç durumumuz trajikomik? Neden 600 (altı yüz) yıllık imparatorlukla ilgili adam akıllı tek film yok. Hep komedi sadece dram sıkılmadınız mı? Buradaki hatalarımız neler?

Ey, sayın olmayan burjuva ile başlamak geldi içimden.
Medya senin elinde, alışveriş desen zamlardan yeminliyiz bir kuruş fazla harcamaya. Vicdana ne zaman gelirsin saygın ama sayılmayan burjuva?

Çokça gariban öğrenci kardeşim sana da biraz sual edelim. Keyfin sıhhatin yerinde midir? Bilardo masası vizeye kadar seninle. Vizeye girdin, finaller tamam arada iki bütünleme atıştırdın. Şimdi diploman elinde. İş yok güç yok. Eğitim yok, var elde yok oğlu yok. Geçerli bir projen var mıdır? Yetiştirebildi mi bari seni okuduğun okullar? Sendeki eksiklikler neler haberdar mısın kendinden?

Esnaf Mehmet amcayı unutmayalım.
Elindeki kuyumcu battı mı? Eee kolay değil bir ayda yedi binden iflas verdi sizinkiler. Biri de benim hatam ne diye düşündü mü?

Boş verin be anneler/babalar. Aman ha hocam sen çizgisiz kağıdın parasını topla yeter neme lazım! Doğrudur sayın hakimim adalet bizim neyimizedir, bize gerekmez öyle şeyler. Kendimiz doğru ve adil. L düşük yaşasak olur (en fazla olur adi). Neyimize gerek tarih dizisi, kitapları yetmiyor mu? Bence haklıdır yönetmen. Burjuva kalbidir vicdansızlığın. Böyle gelmiş böyle gider mi dersiniz? Değerli öğrenci kardeşim kağıt parçası yeter sana. Liyakat sana niye lazım olsun ki? Bak manası bile önemsiz. Şaka yaptım bakma, öğrenme. Esnaf Mehmet amca battı balık yan gidermiş. Bence sen bir yerlere yanaş.
Boş verelim gitsin, ölen olmuş kalan sağ yok.

Tam da durum bu değil mi? Bu boş vermişlik bakalım bize daha neler yaşatacak.

Son sorum sahiden cevap verin kendinize, mutlu musunuz?