"Enter"a basıp içeriğe geçin

Seçim Kulübü Camiler

Her zaman söylüyorum; Siyasal İslamcılık, Muhammed-i İslam’ın bağrına saplanmış paslı hançerdir (Kamuran Akdoğan).

Bir zamanlar;                                        

İnsanların bir kısmı laiklik der dururdu.

Halbuki laiklikten en çok onlar korkardı.

İnsanların bir kısmı şeriat der dururdu.

Halbuki şeriattan en çok onlar korkardı.

(Kamuran Akdoğan)

İnsanlar, dinden soğuyorsa, bunun nedeni, AKP yanlısı kimi Siyasal İslamcıların, kirli dünya görüşlerinden ve gayrı meşru fiillerinden kaynaklanmaktadır. İslam’ı kendi kirli emellerine perde etmelerinden kaynaklanmaktadır. Her türlü gayrı meşru söz ve davranış; faiz, yolsuzluk, hırsızlık, adaletsizlik, devlet ve millet malına çöreklenme, ne varsa, bu kılıf adı altında meşrulaştırılmaktadır. Bu parti döneminde insanlar banka kredilerine muhtaç hale getirildi.

AKP döneminde, resmen bazı insanlar münafıklığa sardı. İbadet etmeyenler, partiden nemalandığı için ibadet etmeye başladılar. Örtünmeyenler de, partiden nemalandığı için örtünmeye başladılar. Partiden nemalanmayı bırakanlar, ibadeti de, örtünmeyi terk ediyorlar. Sosyal medyada görüyorsunuz; artistlerin, mankenlerin, şarkıcıların bir anlık değişimlerini.

İslam dinin ahlaki ve adalet boyutu unutuldu.

Kimsenin inancını sorgulayacak haddim yoktur. Fakat, bir hakikati sizlerle paylaşmak istedim.

İslam alimleri, bu münafıklığa ve yozlaşmaya derhal seslerini yükseltmeleri ve müdahale etmeleri gerekmektedir.

Maalesef, özellikle AKP döneminde, Allah’ın ibadethaneleri, siyaset kulüpleri haline getirildi.

Allah’ın ibadethanelerinde, siyaset konuşulmaya başlandı. İmamlar Allah’ın kitabından çok, siyasi partilerin emellerini ve politikalarını terennüm etmeye başladılar. İnsanlar ibadethanelerden uzaklaşmaya başladılar. Yandaş imamlar, kendilerinden olmayanları, dinsiz, kafir, vatan haini diye yaftalamaktadırlar.

Mübarek Ramazan ayı olmasına rağmen, maalesef camiler dolmuyor, insanlar cami cemaatinden uzaklaşıyorlar.

Maalesef, ibadethaneler, AKP’nin propaganda sahasına ve iftar çadırına dönüştürüldü.

Evet Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin, ibadetlerinizi daim etsin, ama iftarın ve siyasetin yeri ibadethane değildir.

İbadethanelerin ciddiyeti kalmadı. Camilerdeki manevi hava, kayboldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, derhal bu yozlaşmaya dur demelidir.

AKP yandaşlarına soruyorum.

Yarın öbür gün, farklı siyasi parti yetkilileri ve mensupları aynı çirkinliği, yozlaşmayı camilerde sahnelendirdikleri zaman, sizler ne cevap vereceksiniz? Bu durumu nasıl karşılayacaksınız?

Açın bakın, Muhammed-i İslam’ın temel kaynağına, göreceksiniz ki, çoğu Siyasal İslamcının, İlahi kitapla alakası yoktur. Çoğunun sözü, davranışı, ahlakı İslam’la bağdaşmıyor. Dini anlayışları, ilmihal temelli olmaktan başka bir şey değildir. Halbuki, dinin temeli, Kurandır, Adalettir, Ahlaktır. Camilerde vaaz veren imamları mülakata alın, yarısından çoğu tefsir ve hadis ilminden uzaktırlar. Eğitimleri, hafızlık ve ilmihal temelli bir anlayış üzerine bina edilmekten başka bir şey değildir. Kısacası, zikir ve ilmihal temelli bir din anlayışı hüküm sürmektedir.

Halbuki İslam dini; Zikir, Fikir ve Şükür üzerine temellendirilmiş bir İlahi dindir.

Birisi bana, “Yozlaşmanın resmini çizebilir ya da fotoğrafını çekebilir misiniz?” Diye sorsaydı. Emin olun, hiç tereddüt etmeden şu haberleri okur ve şu fotoğrafları gösterirdim.    

Yeni Çağ Gazetesi İnternet sayfasındaki 31.05.2018 tarihli haberine göre; “AKP Konya İl Başkanlığı Akşehir’de bir caminin içinde iftar programı düzenledi. AKP’nin Konya Milletvekili adayı Orhan Erdem’in de katıldığı iftar programı AKP Akşehir Gençlik Teşkilatının Facebook hesabından paylaşılırken, görüntüler tepkilere neden oldu. AK Gençlik Akşehir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda sofraların caminin içine namaz kılınan alanlara kurulması dikkat çekti. İftar programının menüsünde ise simit, zeytin, peynir, hurma, çay, ayran, ve meyve suyu yer aldı. Yeni Çağ Gazetesi: 31.05.2018, http://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpden-camide-iftar-programi-194030h.htm.Erişim Tarihi: 31.05.2018).Yeni Çağ Gazetesi İnternet sayfasındaki 02.04.2017 tarihli haberine göre; ‘Evet’çilerin referandum propagandalarından ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor… Ümraniye İmes Sanayi Camii’nde imamın Cuma namazı hutbesinde ‘evet’ propagandası yapması büyük tepki toplamıştı. İmamın AKP’nin yaptığı icraatleri sayarak ‘evet’ oyu istemesi, sosyal medyada ‘siyaset camilere kadar girdi’ olarak yorumlanmıştı. ‘Evet’ propagandalarından ilginç bir görüntü daha geldi. Cami içinde ‘evet’ yazacak şekilde yere yatan 12 kişi, çektikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Yere yatanlar arasında yaşlıların da olması dikkat çekti. (Yeni Çağ Gazetesi: 02.04.2017, http://www.yenicaggazetesi.com.tr/camide-ilginc-evet-propgandasi-160542h.htm; Erişim Tarihi: 31.05.2018)