"Enter"a basıp içeriğe geçin

Uzun Bir Aradan Sonra

Yazımın başlığında belirttiğim üzere, uzun bir aradan sonra tekrar buralardayım. Ama uzun mu uzun bir araydı benim için. Aslında dönüşümde ne yazacağımı buralardan ilk kapanışı yaptığımda düşünmeye başlamıştım. Acaba tatilimden mi bahsetsem? yoksa okuyup dinlediklerimden mi?

Öncelikle sizleri çok çok özlediğimi bilmeniz gerekiyor, yani buradan giderken bir o kadar duygusal bir yazıyla veda etmiştim, gelirken bir o kadar eğlenceli bir yazıyla gelmek istiyorum.

Tatilde bol bol film izleyip, sizlere güzel birçok araştırma yazısı için kaynak hazırladım. Oldukça fazla kitap okuyup kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Yoksa siz hala okumadınız mı? tabi ki şaka yapıyor ve okuduğunuzu düşünerek bu yazıyı yazıyorum.

Daha çok psikolojik filmleri tercih ettim bu yaz tatilimde, ama oldukça psikolojik. Bazı filmlerin sonunda kalakalırsınız ya işte aynı o şekilde izlediğim her filmde kalakaldım.

Serkan Kaya’nın dediği gibi “Kalakaldım”. Çok güzel bir şarkı tabi ki önermeden geçmeyelim, biz konumuza dönelim.

Yaşam Şifresi
Bu film için çok düşündük sevgili ablamla beraber, izlesek mi? izlemesek mi? diye. Daha sonrasında başladık ve bu filmin inanılmaz bir sürükleyiciliği olduğuna inandık, film genel olarak birkaç sahneden oluşuyor, sürekli olarak bir sahne başa sarıyor ama o bile muhteşem mutlaka izleyin. Ben daha fazla spoiler vermeyeyim. Aile ile izlenebilir bir film bilginize.

23 Numara
Jim Carrey’nin oynadığı ve biliyorum bu ismi duyunca komedi sandınız ama yanıldınız. Psikolojik ve gerilim dolu bir film. Bu filme bir sitede izleyenlerin yorumlarına bakarak karar verdik. Ve bir yorum şöyleydi:

“Film sonrası her şeyi topluyor 23 sayısını elde ediyorum.”

Ve biz bu yorumu gördükten sonra filmi izlemeye karar verdik, insanda psikolojik bir etki bırakıyor. Şimdiden söyleyeyim, içinde cinsel içerikli sahneler var, aile ile izlemeyi pek tavsiye etmiyorum.

Son olarak okuduğum bir kitaptan bahsedeyim ama henüz bitmedi, onu belirteyim.

VEDA
Ayşe Kulin – Veda kitabına çok ön yargılı yaklaşmış ve bir türlü okumamıştım. Daha önce televizyonlarımızda bildiğiniz üzere dizi olarak yayınlanmış ama tutmamıştı. Ben oradan itibaren sıkıcı bir havası olduğunu düşünüyordum ama yanlış düşünüyormuşum. Tam tersi muhteşem bir kitap ve iki günde bu kitabı yarıladım. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bittiği vakit daha detaylı bir görüş ve bilgilendirme sunacağım sizlere

Aranıza dönüşümün ilk yazısı olan bu yazıda, size yararlı olacak şeyleri yazmak istedim.

Haftaya tekrar burada olmanız ve okumanız dileğiyle…

Günün Sözü
“Bilenler konuşmuyor, konuşanlar bilmiyor”
Lao Tzu