"Enter"a basıp içeriğe geçin

Çakal Carlos

Bahsedeceğimiz şahıs, Venezuela doğumludur. Büyük bir devrimci olan ve adına birçok film, dizi, makale çıkarılan bir kişiliktir. Çoğu suikast ve operasyonda adı geçen Carlos 69 yaşındadır. Daha sonra adı o kadar çok suça bulaşmıştır ki dönemin Usame Bin Ladin’i olarak adlandırılır.

Ben de bir yazar olarak, bu konuya büyük bir ilgi duymaya başladım. Aslına bakılırsa Çakal Carlos okuduğum bir köşe yazısı ile dikkatimi çekti. Tam bir suç makinesi.

Carlos’un babası da büyük bir devrimciymiş. Hatta öyle bir devrimciymiş ki üç oğlunun ismini de “Vladimir İlich Lenin” olarak kodladığı söyleniyor.

Carlos’un aranması ve bir suç makinesi olarak görülmesinin başlıca iki olayı var tabi ki. Bunlar şöyle;

1. OPEC BASKINI
2. FRANSA’NIN PARİS KENTİNDE DÜZENLENEN SALDIRI

Mesleğini “devrimci” olarak tanıtmıştır. Bu arada bu arkadaş 3’er kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. Böyle yazdığıma bakmayın. Duyurulur.

İlginç olan bir diğer olayı ise;

1975 yılında Müslüman olup Salim Muhammed adını almasıdır. Yani düşünüyor şimdi insan, o kadar suikast yap, terör örgütleriyle bir olup baskınlar düzenle ama en son gel Müslüman ol. İnsanı ürpertiyor. Yani beni ürpertiyor, siz bu durumdan ne çıkarırsınız bilmiyorum tabi ki. Çok ilginç.

Bu kadar çok işe, olaya, operasyona adı karıştı, fakat onun üzerine oynanan oyunların da haddi hesabı yok diyebiliriz. Şu anda bile birçok suikast girişimi bulunuyor Carlos üzerine. Ancak o zekiliği ve tecrübesi ile çoğu işten sıyrılmıştır.

İlginç bir hikayesi daha var ki o içlerinde bana göre kinci bir olay ;

1982 yılında nükleer bir istasyon baskınında karısı Fransız polisler tarafından yakalanıyor. Carlos için aslında Fransa çıkmazı o günden sonra başlıyor diyebiliriz. Fransa üzerine bu olaydan sonra daha fazla gidiyor ve çeşitli operasyonlar yapıyor.

Bu araştırmamda birçok şey öğrendiğim gibi Carlos’un bir diğer lakabını da öğrenmiş bulunuyorum. Nedir? diye sorunuz. Tabi hemen söylüyorum. BİNBİR SURAT.

En sonunda 25 yıllık bir kovalamacanın ardından 1994 yılında Fransa – Sudan istihbarat örgütleri operasyonuyla yakalanıyor.

Dediğim gibi davaları hala devam etmekte, geçenlerde bir gazetede davası ile alakalı bir röportajını görmüştüm. İncelemenizi öneririm.

Bir diğer araştırmayı merakla beklemelisiniz, bomba bir araştırma geliyor. Teşekkürler.

Günün Sözü
İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek Iazım.
Fatih Sultan Mehmet