"Enter"a basıp içeriğe geçin

Kudüs Ümmeti Bekliyor

Her yıl Ramazan ayının son Cuması, İslam Dünyasında “Dünya Kudüs Günü” olarak kutlanmaktadır. Dünya Kudüs Günü, 1979’da merhum İmam Humeyni’nin İslam dünyasına hediye ettiği önemli bir gündür.

Bu günde Müslümanlar bir araya gelerek meydanlara inmekte ve Siyonist İsrail, Kan Emici Vampir Amerika ve bilumum emperyal güçlere en yüksek perdeden Kudüs’ün sahipsiz olmadığını ilan etmekteler. İmam Humeyni bu günü, Siyonizm’e ve emperyalizme karşı dik durma günü, olarak tanımlamaktadır.

Kudüs’ün esaret altında olduğu bu zamanda, böylesine anlamlı günlerin varlığı, bir türlü bir araya gelemeyen Müslümanları aynı amaç altında toplaması noktasında çok büyük bir önem arz etmektedir.

Zira bugün Mescid-i Aksa, Siyonist Vandalların necis postalları altında inliyorsa bunun en büyük sebebi İslam âleminin bölük pörçük olmuş, içler acısı halidir. Müslümanlar, kavmiyetçilik, mezhepçilik ve cemaatçilik taassubuyla her geçen gün birbirine düşmanlık etmekte ve kendi aralarında amansız bir mücadele vermekteler.

Farklılıklarımızın zenginlik olduğu bilincine Müslümanlardan önce varan emperyalistler, bu zenginliklerimizi ayrıştırıcı unsurlar olarak kullanmaktalar. Ve ne yazık ki kimi Müslümanlar, bu oyunu fark edememekte ve bu tuzağa düşmekteler.

Tüm bu ihtilaflar yüzünden vahdeti gerçekleştiremeyen Müslümanlar, müstesna bir konuda bir araya gelebilmekteler; Kudüs Davası.

Anti-emperyalist duruşa sahip bütün camialar, Kudüs Davasında hassas bir noktaya sahiptirler. Olması gereken de budur. Bu yüzden ümmetin vahdeti gerçekleştirmesinin yolu, Kudüs ve davasından geçmektedir.

Unutulmamalıdır ki, ümmetin huzura kavuşması, Kudüs’ün özgürlüğüne bağlıdır. Kudüs esaret altındaysa Müslümanlar da esaret altındadır ve huzura oldukça uzaktır.

Öyleyse, İslam âleminin huzura ve felaha kavuşması için Kudüs davası etrafında kenetlenelim, safları sıklaştıralım. Zira Kudüs, bizi bekliyor, ümmeti bekliyor. Artık Siyonistlerin necis postalları altında inlediğim yeter diyor ve ümmeti izzetli bir direnişe davet ediyor. Üzerimize düşen, bu çağrıya kulak vermek ve bu davete icabet etmektir.

Tüm Müslümanları “Dünya Kudüs Günü” etkinlikleri çerçevesinde yapılacak etkinliklere iştirak etmeye davet ediyorum. Her neredeyseniz meydanlara inin, Kudüs’ümüze sahip çıkın ve Siyonistlere lanet okuyun.

Bu vesileyle Dünya Kudüs Gününüzü tebrik ediyor, bu günün İslam âleminde dirilişe, direnişe ve vahdete vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.