"Enter"a basıp içeriğe geçin

Anlatamadık Arkadaş, Boşuna Uğraşmayın

Bu referandum sürecini bir türlü anlatamadık arkadaş. Çevremde ne kadar insan varsa hepsi parti ve karizma meselesi yaptı şu referandumu. Ülke hiç kimsenin umurunda değil sanki. Herkes bir parti mevzusu tutturmuş gidiyor. Arkadaş bu Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu meselesi değil, bu memleket meselesi. Ne partiniz için oy verin ne de o adamı sevmediğiniz için karşıt bir karar verin. Ülkemiz ve geleceğimiz için hangi karar uygunsa ona göre verin oyunuzu. Gerçi artık her şey için çok geç, o yüzden yazımın başlığında da belirttim. Anlatamadık, hiçbir zaman anlatamayacağız, uğraşmayın. Bundan sonra seçim veya herhangi bir tercih meselesi olur mu bilmiyorum. Fakat olursa mutlaka okuyarak ve düşünerek karar vermek ve vermeniz herkes için yararlı olacaktır. Bildiğiniz üzere Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim ilk ayetinde “OKU” diye emreder.

Güzel ve heyecan verici
Geçen gün köşemde belirttiğim ve heyecanla beklediğim Hızlı ve Öfkeli serisinin 8. filmine bu perşembe gitmiş bulunduk. Tabi ki filmin iyi bir takipçisi olarak kötü bir yorum yapmak ne kadar dürüstçe olur bilmiyorum. Fakat filmin tabi ki kusursuz olduğunu söyleyemem, birkaç aksiyon abartısı olmasına karşın, izlerken kendimden geçtiğimi belirtmemek yalan olur.

Diyet vakası
Bir diyete başlayalım dedik arkadaş, bu nasıl bir şeydir. Bir hafta bile sürmüyor yahu, hayret ediyorum siz nasıl devam ettiriyorsunuz bu diyet denen illeti? Ama hırs yaptım, vereceğim bu kiloları. Yani umarım…

Dinlendiğimi hissettiren tek şey
Şöyle güzelce uzanıp, elimde kahvem ile beraber dinlediğim ve beni rahatlattığını düşündüğüm tek şey müzik. Özellikle bu aralar Mustafa Kemal Paşa’nın da sevdiği “Sarı Zeybek” türküsüne takmış durumdayım. O dönemleri yaşamamış olsam da 1920’li yıllara götüren bir aurası var. Mustafa Kemal’i saygıyla anıyor ve türküyü dinlemenizi öneriyorum.

İlk defa keşfettiğim bir yer
Kadıköy semtinde oturmama rağmen hala bazı yerleri görmediğimi ve gezmediğimi fark ettim. Tabi ki bu üzdü. Çünkü hala oturduğum yerdeki güzellikleri sezemediğimi gördüm. Kadıköy Belediyesi tarafından 2014 yılında restore edilip Kültür Merkezi olarak kullanılan muhteşem bir tarihi eser “Notre Dame Du Rosaire” kilisesi gezdim. İçeride birçok eğitim, konser veriliyor. Kadıköy ve tüm İstanbul sakinlerine duyurulur.

Diyet demiştim ama, canım da bugün öylesine Waffle çekti ki anlatamam…

Günün sözü
Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.
Mustafa Kemal ATATÜRK