"Enter"a basıp içeriğe geçin

Reyting Kaygısı

Gazete kağıdına ayrı bir sempatim var arkadaş. Nereden kaptım bu güzel alışkanlığı? Onun o güzel kokusu ve inceliği beni benden alıyor. O kağıtlara bakarken, incelerken hep bir gün orada yazabileceğimi hayal edip çocuklar gibi mutlu oluyorum. Oluyorum çünkü hedefim bu. Neyse efendim, sizleri aslında bu konuyla fazla sıkmadan esas konuma geçeyim. Bu hafta şu televizyonda gördüğümüz saçma sapan programlar hakkında istişare edelim. Bir program var reyting için, milleti kavga ettirip seyirci kasan. Bu tarz programlar televizyonlarımızda sıkça var. Yani biri ikisi ile bitmiyor bu illet. İllet diyorum çünkü öyle bir şey ki insanlar robot gibi gözlerini ondan ayıramıyorlar. Bunu yapanlardan biri bizzat arkadaşlarım ve ailem. Ben bile arada sırada bu programlara bakıyorum yalan yok, güzel bir sabah kahvaltısı ve çay ile izlenen kavgalar hoşumuza gitmiyor değil… Ama bunların tabi ki ne kadar boş ve gereksiz programlar olduğunu her zaman çevreme iletmişimdir. Medyanın ve televizyon kanallarının reyting kralları yahu resmen. Onlar olmazsa iş yapamayacaklar sanki. İnsanların bu şekilde asosyal ve duygusuz olmasını sağlıyorlar. Örneğin; çevremizde bir bomba patlıyor (Allah korusun), herkes program konuşuyor yahu, sosyal medya hesaplarından bir iki paylaşım atıyorlar sonra bakıyorum hepsi “Ay, şu kız hangi oğlanla beraber oldu?” diye soruyorlar.
Ey insanoğlu! Nesin sen çöpçatan mı?

Sıfır bir
Bir hocamın tavsiyesi ile başladım bu güzel diziye. Yemek yiyorduk, hocam “İletişim fakültesi öğrencisinin mutlaka izlemesi gerekir” dedi. O an kafamda oluştu bir fikir “Ulan dedim kesin güzel bir dizi. Hoca önerdiğine göre elittir.” İzlemeye başladım. Dizinin bölümlerini, bir hastanın ilaçlarını yutması gibi tek tek yuttum ve iki günde bitirdim. Şu an çok pişmanım, keşke bu kadar erken bitirmeseydim çünkü enfes bir dizi, üçüncü sezonunu heyecanla bekliyorum. Kesinlikle izlemenizi öneririm. Biraz sert ve küfürlü olduğunu belirtmek isterim.

Sevdiğim şeyler
Galatasaray (en vazgeçilmezim)
Patates Kızartması
Makarna

Pazar günü oy kullanmayı unutmayınız
En çok uyarmak ve konuşmak istediğim konu da budur. Pazar günü referandum tarihimiz biliyorsunuz, 16 Nisan. Engelli vatandaşlarımıza belediyelerimiz ulaşım sağlamalı. Kadıköy Belediyesini bu konuda tebrik ediyorum. Diğer belediyelerimizden de aynı ilgiyi bekliyorum, bekliyoruz. Tabi ki engelli vatandaşlarımız haricinde, diğer vatandaşlarımızın da oy kullanması önemli. “Benim oyum bir şey ifade etmiyor.” demeyin, gidin ve oy verin. Bir oy, her şeyi değiştirebilir. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Yarınki iş görüşmem için hepinizden bolca dua ve şans dileklerinizi bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Günün Sözü

“Bilgili insan diplomalı olan değil, istediği her şeyi başkalarının hakkını çiğnemeden elde edendir.”
Blaise Pascal