"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bir İngilizin Gözünden Mustafa Kemal

Bitirdiğim yeni bir kitap var bu hafta, adı “BOZKURT”. Çok merak ettiğim ve arkadaşımdan bizzat istediğim bir kitaptı. Okudum, okudum ve yaklaşık 3-4 güne bitti. Bu kitap hakkındaki görüşlerimi siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim. Bir İngiliz gözlemcinin Mustafa Kemal ve Türkler hakkındaki görüşleri ile alakalı bir kitap. Yazarı da bizzat bu kişi, H.C Armstrong. Kitap konu ve içerik bakımından gayet hoş ve ilgi çekici. Yayınlanması yasaklanmış fakat Mustafa Kemal, bu kitabın yasağını kaldırarak dağıtımı sağlamış. Kitabın içinde, değişik ve abartılı cümleler var. Abartı demek az kalır. El sürçmesi yaşadım. Tamamı ile Mustafa Kemal’i bugüne kadar tanıdığımız ve bildiğimiz Mustafa Kemal’den farklı anlatıyor sanki. Yine de okumak şart dedim. Ve okudum. Daha fazla spoiler vermek gerekirse;

Başka milletlerin Mustafa Kemal ATATÜRK yarasını öğrenmek ve “Vay be!” diyebilmek için, bu kitabı okumanız şart.

Bu arada bu hafta başlayacağım kitap “Mustafa Alp DAĞISTANLI –Osmanlı Bildiğin Gibi Değil”

Okuduğum ve okuyacağım kitapları, onlar hakkındaki görüşlerimi paylaşmamın sebebi, sizlere güzel bir kütüphane oluşturmaktır. Belki bu projem ile kitap okumayan kimse kalmaz ülkemizde. Ne dersiniz?

Bir kitapta aradığım 3 şey;

Kitabı okurkenki o müthiş sayfa kokusu,
Tabi ki fiyat düşüklüğü, öğrenci olduğum için,
Ve tabi ki, muhteşem kurgunun içinde kaybolup gitmek…

Günler, aylar, yıllar geçmek bilmedi…

13 Nisan Perşembe günü vizyona girecek olan Hızlı ve Öfkeli serisinin 8. filmini abartmıyorum tam iki yıldır bekliyorum. İki yıldan fazla da olabilir, biraz yuvarlamış olabilirim günleri ve ayları… Ama şöyle söyleyeyim, en kötü şeydir sevdiğin bir filmi senelerce beklemek, sevdiğin bir insanı beklemek gibi.

Seri İlan (ŞAKA ŞAKA)

Sinemaya gidecek arkadaş aranıyor….

Dergi planları

Arkadaşlarımla bir dergi işine girmiş bulunmaktayız. Bu işi kısa bir süre içinde faaliyete geçireceğiz inşallah. İçinde kendinizi bulacağınız, edebiyat, spor ve daha nice sürprizler ile adeta hayatınızın dergisi olacak bundan eminim ve eminiz. İlerleyen zamanlarda yine, bu konu hakkında burada bir köşe oluşturacağım, önerilerinizi ve dileklerinizi almak kaydıyla.

Günün Sözü

“İnsanı ısıran ve sokan kitaplar okumalıyız, okuduğumuz kitap bir yumruk indirerek bizi uyandırmıyorsa ne işe yarar.”

Franz Kafka